Successos
Societat Successos 28/11/2022

Un home intenta cremar viva la parella a Artesa de Segre

Els fets han passat de matinada i els Mossos ja han detingut el presumpte agressor

3 min
Dos agents dels Mossos custodiant l'edifici d'Artesa del Segre on aquesta matinada han passat els fets

BarcelonaVa aprofitar que ella dormia per ruixar-la amb un producte químic inflamable i va calar foc per matar-la. El nou episodi de violència masclista ha passat aquesta matinada a Artesa de Segre, a la Noguera, on els Mossos d'Esquadra han detingut l'agressor, un home de 39 anys, que ha deixat la seva parella en estat molt greu, amb un 20% del cos cremat. La víctima, traslladada a l'Hospital de la Vall d'Hebron, té molt afectats la cara i els braços després que el foc provocat per l'home es propagués ràpidament per tot el pis.

Molts veïns s'han despertat amb el so de les sirenes dels Bombers i les ambulàncies. Eren les 4.30 hores i alguns expliquen que han vist com els serveis d'emergència treien del bloc un nen en braços, que pertanyia a la família que viu al tercer pis. Els Bombers han evacuat tots els veïns per prevenció, tot i que ja han pogut tornar a casa perquè l'edifici no ha patit danys estructurals. La víctima, tot i les cremades que patia i el seu estat greu, ha pogut sortir del domicili entre flames i l'han dut en helicòpter a Barcelona. Els Bombers han avisat els Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació per aclarir els fets. A l'acusat, que han detingut enmig del carrer, també l'han traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova perquè l'atenguessin de cremades menors.

Una de les hipòtesis amb les quals treballa la policia és que es tracti d'un cas de violència masclista. Que s'hagués ruixat la víctima amb un producte inflamable i que el presumpte autor hagi abandonat el domicili sense ella reforcen aquesta hipòtesi. La investigació policial mirarà d'aclarir la seqüència de l'atac i si, amb les flames, l'agressor volia no només matar la parella, sinó també causar foc a la resta de l'edifici. Segons fonts policials, els fets han tingut lloc a la plaça Major d'Artesa de Segre, concretament al número 8, un edifici de tres plantes al barri antic d'aquesta població de 3.447 habitants. Ells vivien al primer pis. De moment la policia no té constància que el presumpte autor tingui antecedents.

Sorolls, crits i cops

Els veïns feia mesos que notaven que alguna cosa no anava bé a la parella. Segons relaten alguns residents del barri, van arribar fa un parell d'anys a Artesa. Ella era d'un poble de Lleida, proper a la zona, i ell va arribar de Portugal. Els últims mesos, la dona treballava a la residència de gent gran del poble i l'home en un celler de vi a Baldomar. Diuen que no feien gaire vida al poble. Diversos veïns expliquen que els residents del bloc sovint comentaven que a les nits se sentien sorolls, crits i cops que venien del pis. No saben si la dona l'havia arribat a denunciar. També, segons alguns testimonis, l'acusat l'havia arribat a escridassar en públic, enmig d'un restaurant, per exemple.

En declaracions després d'un acte a l'Institut de Seguretat Pública, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha lamentat els fets i ha corroborat que una de les hipòtesis policials és que es tracti d'un cas de violència masclista. "Els Mossos han actuat amb rapidesa, i això és molt important", ha dit el conseller. El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha dit que "casos com aquest recorden dia rere dia que aquesta xacra continua vigent". La causa ja està judicialitzada i s'investiga com una agressió masclista només tres dies després del 25-N, el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència contra les Dones.

  • Generalitat de Catalunya: 900 900 120 / 900900120@gencat.cat
  • WhatsApp: 601 001 122
  • Ministeri d'Igualtat: 016
  • WhatsApp: 600 000 016
  • Emergències: 112

Els veïns del municipi han mostrat el seu rebuig a l'atac masclista aquest vespre amb una concentració que ha reunit un centenar de persones. L'alcaldessa, Maria Cusola, ha llegit un manifest en què demana "no mirar cap a un altre costat" davant de l'agressió. "Actes com els d'avui ens recorden la importància de lluitar contra aquesta xacra social i de no tolerar cap mena de violència", ha subratllat Cusola.

stats