Seguretat
Societat Successos 31/01/2023

Detingut per una cinquantena de robatoris en trasters de Barcelona

L'home hi accedia trucant al timbre o colant-s'hi a través dels pàrquings

ARA
2 min

BarcelonaTan senzill com picar als intèrfons fins que algun veí li obrís la porta. També accedia als edificis a través dels pàrquings, aprofitant l'entrada o la sortida d'algun vehicle. Un cop a dins es dirigia fins a les portes dels trasters i primer comprovava si n'hi havia alguna d'oberta. Si no tenia sort, les forçava. Així actuava aquest jove lladre multireincident, de 22 anys, a qui la policia ha detingut per la seva presumpta relació amb més d'una cinquantena de robatoris diferents en trasters de Barcelona i l'àrea metropolitana.

Un cop a dins, el noi rebuscava tranquil·lament quins objectes podien ser del seu interès i quins tenien sortida al mercat negre per poder-los revendre. Molts dels robatoris es van concentrar durant les dates nadalenques, quan molts dels trasters emmagatzemaven regals.

Els Mossos d'Esquadra van detenir-lo dimecres passat. A la capital catalana, l'home actuava principalment als districtes de Sant Martí, Horta i Sant Andreu. També se li imputa l'autoria d'un robatori amb força en una notaria, un robatori amb força a l'interior de vehicle en un pàrquing, un delicte de danys i un d'estafa bancària lleu.

La policia el va enxampar després d'haver accedit a l'interior d'un pàrquing comunitari a Badalona fent servir una cisalla. En aquell moment, acabava de sortir del jutjat després d'haver estat detingut i posat a disposició judicial per uns fets similars. De fet, l'arrestat acumula múltiples antecedents policials per delictes contra el patrimoni. Per això divendres, després d'aquesta última detenció, el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.

Els Mossos demanen prudència

El cos de Mossos d'Esquadra ha aprofitat aquesta detenció per insistir en la importància de la prevenció per evitar ser víctima d'un d'aquests delictes. Pel que fa als trasters recorden que "no són una caixa forta" i demanen als ciutadans que no hi guardin objectes valuosos. En el cas que es facin servir per guardar bicicletes recomanen lligar-les entre elles o ancorar-les a un punt fix per dificultar la feina dels lladres.

Els agents també recomanen instal·lar portes de seguretat o amb doble pany i afegir-hi una barra protectora antipalanca (per evitar el mètode que utilitza precisament l'últim detingut al vídeo). Controlar que la porta d'accés al pàrquing sempre quedi tancada a l'entrar o sortir, no obrir mai a cap persona aliena a la comunitat de veïns i instal·lar càmeres de seguretat són altres mesures que dissuadeixen els lladres de seguir intentant entrar.

stats