Incendi
Societat Successos 07/02/2023

Un incendi en un antic centre comercial en obres cobreix de fum Sabadell

El foc, que ha deixat un ferit, ha obligat a confinar una escola propera amb 450 alumnes

2 min

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat treballen en l’extinció d’un incendi a l’antic centre comercial Del Llac Center de Sabadell. L’edifici, ubicat a l’Eix Macià i a tocar dels jutjats, està immers en un procés de rehabilitació per convertir-lo en una residència d’estudiants i crear també un espai d’oficines després que el centre comercial caigués en fallida. Els Bombers han rebut l’avís a les 11.36 h i inicialment hi han desplaçat sis dotacions. Ara el foc ja està controlat i hi treballen 10 dotacions –n'hi han arribat a treballar 14–. De moment, només consta un ferit: el Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès un home en estat poc greu i l'han traslladat al CAP Sant Fèlix, a tres quilòmetres del centre comercial.

Un incendi en un antic centre comercial en obres cobreix de fum Sabadell

Encara es desconeixen les causes de l'incendi, tot i que segons apunten fonts del cos d'emergències les flames haurien començat a la quarta planta del bloc, que en té 10. Les flames s'han escampat ràpidament per altres pisos del centre comercial. El foc ha provocat una gran columna de fum visible des de diversos punts de Sabadell. Ara, segons ha pogut comprovar aquest diari, del bloc ja no en surten ni flames ni fum.

Segons fonts dels Bombers, tots els treballadors del bloc en obres han hagut de ser desallotjats i també s'ha confinat un col·legi proper, l'Escola Catalunya, amb 450 alumnes. És a dir, han hagut de tancar portes i finestres i quedar-se a l'interior del centre. Tot i que el bloc es troba envoltat d'altres edificis, com els jutjats i un altre centre comercial, i està davant d'un parc amb vegetació, de moment no ha calgut confinar o desallotjar cap altre espai.

Ubicació de l'antic centre comercial afectat per l'incendi
stats