Successos
Societat Successos 10/01/2023

Els Mossos investiguen si hi ha una agressió masclista darrere l'incendi d'una nau ocupada a Lleida

La policia ha detingut un dels ferits per agredir una dona que està ingressada a la Vall d'Hebron

2 min
Interior de la nau cremada a Lleida.

BarcelonaEl mateix dia que els principals cossos policials de l'Estat estan reunits a Madrid per abordar el preocupant repunt de crims masclistes, tot apunta que a Lleida se n'ha estat a punt de produir un. A les quatre de la matinada, els Bombers de la Generalitat han rebut un avís que venia del barri de Canyelles: sortia fum i foc de l'antiga fàbrica de galetes Viginia. Ara, feia temps, almenys quatre anys, que estava ocupada. De fet, a l'interior de la nau no ha cremat maquinària industrial, sinó fustes i matalassos d'una zona d'oficines on malvivien tres persones, dos homes i una dona. Quan han arribat els Bombers, però, no hi havia ningú. Tot i que la dona ha patit cremades i un dels homes també estava ferit, han anat caminant fins al CAP més proper: un quilòmetre a peu. Després, a la dona, en estat greu, l'han traslladat en helicòpter fins a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron, a Barcelona, i a l'home en ambulància fins a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. La tercera persona ha resultat il·lesa.

Quan els Mossos d'Esquadra han entrat a la nau, però, ràpidament han detectat indicis de criminalitat. Tot apuntava que allò no havia sigut un incendi accidental. Poques hores després, a l'home ferit, de 35 anys, li han donat l'alta i els Mossos l'han detingut per dos delictes: un d'incendi i un altre de lesions. Una de les principals hipòtesis policials és que l'home hauria generat el foc, que ha provocat greus lesions a la dona amb qui convivia, d'aquí el delicte de lesions. Segons fonts policials, hi ha indicis que apunten cap a una agressió masclista. Per confirmar-ho, però, primer la policia ha de determinar quin tipus de relació mantenien l'home i la dona.

Tràmits d'enderroc

Segons apunten fonts de la Paeria, l'ajuntament de Lleida feia mesos que coneixia la situació d'aquesta antiga fàbrica de galetes. Concretament, segons les mateixes fonts, el maig del 2022 el consistori, mitjançant la Guàrdia Urbana de Lleida, va obrir diligències davant la presència de persones que havien ocupat la nau i, després d'informar els propietaris, es va interposar una denúncia als jutjats. A més, els propietaris del solar tenen previst presentar la llicència d'enderroc entre dimarts i dimecres. "Des de l’Ajuntament de Lleida s’agilitaran al màxim possible els tràmits per tal que puguin començar a fer els treballs i que aquest espai no suposi un risc per a les persones", afirmen fonts de la Paeria,

Exterior de la nau ocupada a Lleida.
Exterior de la nau ocupada a Lleida.
stats