Societat Successos 17/12/2021

Accidentada persecució al centre de Barcelona per aturar una furgoneta robada

Un home, que ha acabat detingut, ha robat el vehicle després de fer destrosses en un CAP del carrer Numància i amenaçar treballadors i pacients

2 min
Moment de la detenció de l'home al carrer Tuset de Barcelona.

BarcelonaUn home ha circulat aquest migdia contra direcció pel centre de Barcelona i ha mobilitzat desenes d’agents per perseguir-lo. Els primers avisos que han rebut els Mossos d’Esquadra, a les 14.12 h, venien del centre d’atenció primària (CAP) del carrer Numància, i han alertat d’un home que estava generant aldarulls. Ha fet destrosses als vidres i al mobiliari del centre, i també ha amenaçat treballadors i pacients amb un ganivet. A més, ha entrat en un bar pròxim i ha intimidat els clients amb la mateixa arma. L’home ha marxat a peu de la zona i tot seguit ha agredit el conductor d’una furgoneta amb el ganivet per robar-li el vehicle per fugir. El conductor ha resultat ferit lleu.

Per localitzar el vehicle i aturar-lo s’ha desplegat un dispositiu de persecució amb diverses patrulles dels Mossos i la Guàrdia Urbana. Mentre el buscaven, l’home ha sortit del carrer Numància amb la furgoneta, ha arribat a l’avinguda Diagonal i ha acabat al carrer Tuset. Durant el recorregut ha circulat contra direcció i ha provocat un accident amb diversos vehicles implicats. Una patrulla de la Guàrdia Urbana que es dirigia a participar en la persecució també ha xocat contra un motorista, que ha acabat ferit lleu.

L’home ha deixat la furgoneta a la cruïlla de la Diagonal amb el carrer Tuset, on ha tingut l’accident. Allà els agents han trobat el vehicle que buscaven sense ningú a l’interior. Uns efectius de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos l'han buscat seguint les indicacions dels veïns que l'havien vist fugir a peu pel carrer Tuset i l’han localitzat a pocs metres de distància, al mateix carrer. Havia entrat en una farmàcia, on no consta que hagi robat ni agredit els treballadors, i quan ha sortit de l'establiment els efectius de la Brimo l’han detingut. Segons informen els Mossos, l’home té 38 anys, és de nacionalitat marroquina i té antecedents penals per delictes de drogues i robatori amb força. S’investiga si estava sota els efectes d'alguna substància.

stats