Successos

Quatre multes dels Mossos en 19 minuts: "M'escridassava a la cara i em clavava cops al cotxe"

El departament d'Interior està recollint informació per revisar l'actuació dels agents

3 min
Primera de les quatre multes que va rebre la Noemí la nit de dilluns a dimarts

BarcelonaLa Noemí encara paeix el que li va passar la nit de dilluns a dimarts mentre tornava a casa del teatre. "Circulava amb el cotxe per la C-58 cap a Terrassa, venia de Barcelona i un cotxe dels Mossos em va fer aturar per multar-me, perquè anava conduint pel carril del mig", explica a l'ARA per telèfon. Fins aquí tot normal. Ella va fer notar als agents que circulava pel carril central perquè feia poc que havia avançat una furgoneta i s'hi havia mantingut perquè, a aquelles hores i sense ningú més a l'autopista, s'hi sentia "més segura". Ells li van respondre, diu, que no es pot conduir pel carril del mig, encara que no hi hagi més cotxes a la carretera i li van posar una multa. "Quan me la van donar en mà la vaig agafar els vaig dir que d'acord, i vaig afegir: «Realment, teniu poca feina», i suposo que aquest comentari, que el vaig fer educadament, els va caure fatal", relata la Noemí. Eren les 23.52 h. Li van ordenar que reprengués la marxa i ella va tornar a incorporar-se a la circulació.

A partir d'aquí va començar el que ella descriu com un "assetjament" constant que va provocar que l'aturessin diverses vegades, cada pocs metres, i li acabessin posant fins a tres multes més. Tot en menys de 20 minuts, tal com corroboren les quatre multes a les quals ha tingut accés l'ARA. "Quan em vaig incorporar em van seguir i em van tornar a fer parar. L'altre mosso va sortir del cotxe cridant, embogit, corrent cap a mi i em va obrir la porta del cotxe i es va posar a cridar-me: «Que ens vols matar o què?!»", explica la Noemí, que assegura que va sentir por i desconcert. "No sabia què estava passant i tenia la sensació que em volia pegar", assegura. Li va demanar calma i va entregar el carnet a l'agent, tal com li havia requerit.

Segons el relat de la dona, el mosso va anar fins al vehicle oficial a fer comprovacions i ella va seguir esperant dins el seu cotxe "una estona llarga", aturada al voral, mentre no li retornaven el carnet. "Al final vaig decidir acostar-me cap a ells amb el cotxe per preguntar què passava perquè estava molt angoixada –explica–. Aleshores es van esverar molt, em van avançar i van travessar el cotxe davant meu", continua. La Noemí assegura que la parella d'agents li va dir que havien buscat el seu nom i la seva empresa al Google i que ara li volien fer un test d'alcoholèmia, que va donar negatiu. A continuació li van posar dues multes més: la primera per circular negligentment a les 00.01 h i l'altra per no fer cas a l'autoritat a les 00.05 h. En acabat li van dir que reprengués la marxa, diu.

"Jo estava tremolant i supernerviosa perquè m'havien parlat molt malament. El mosso més jove, el que m'havia obert la porta, m'escridassava encarat cap a mi, a la cara, i clavava cops al cotxe", relata la Noemí, que assegura que va reprendre la marxa molt alterada. "Al cap d'un moment ja els tornava a tenir al darrere, no m'ho podia creure", assegura la dona. Aquest cop l'aturaven perquè "amb els nervis" s'havia oblidat d'encendre els llums del darrere. La quarta multa va arribar a les 00.11 h. "Ja no podia més i els vaig dir que d'acord, però que això no quedaria així, que em semblava que estaven abusant de la seva autoritat", diu la Noemí, a la qual cosa ells li haurien respost que encara rebria una cinquena multa per haver-se incorporat a la calçada sense posar l'intermitent.

La segona multa va ser per desobediència als agents.
La tercera sanció, per conducció negligent.
La quarta multa va ser per haver-se oblidat d'encendre els llums.

Accions legals

"Jo crec que simplement tenien ganes de multar-me i prou", assegura aquesta conductora que ha fet pública la seva història en un fil de Twitter en què detalla el to "burleta" i desafiant que haurien tingut els agents i la sensació de violència, espant i impotència que va sentir ella. Interior no ha volgut donar detalls del cas, però els portaveus del departament asseguren a l'ARA que la conselleria ja està "recollint informació" per revisar l'actuació dels dos agents implicats. Per la seva banda, després de fer públic el cas a les xarxes socials, la Noemí assegura que està buscant un advocat i es planteja no només denunciar els agents, sinó també escriure una carta per posar el seu cas en coneixement del Síndic de Greuges. "Vull que això no pugui tornar a passar", conclou la conductora.

stats