Successos
Societat Successos 05/03/2023

Tres menors morts al caure amb el cotxe per un barranc al Perelló

Les víctimes tenien entre 12 i 16 anys i el conductor, de 19, ha estat traslladat a la Vall d'Hebron en estat molt greu

2 min
Efectius dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra treballant al barranc per on ha caigut un vehicle a la TV-3022 al Perelló.

BarcelonaEl petit poble de Camarles, al Baix Ebre, està de dol. Tres veïns menors d'edat han mort aquest diumenge a la carretera TV-3022, al Perelló, després que el cotxe amb el qual circulaven se sortís de la via, caigués per un barranc i s'incendiés. Tenien entre 12 i 16 anys, segons fonts consultades per l'ARA, i es dirigien a veure un partit de futbol. El conductor, un jove de 19 anys, és l'únic supervivent: ha quedat ferit crític per les cremades i ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Tots quatre viatjaven en el mateix cotxe i no hi ha cap indici que l'accident involucrés més vehicles. Hi ha una investigació judicial oberta per aclarir les circumstàncies del sinistre.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís de l'accident quan faltaven pocs minuts per a les quatre de la tarda i s'han desplaçat fins al lloc dels fets sis patrulles, sis dotacions dels Bombers i quatre ambulàncies. També s'ha hagut de mobilitzar un helicòpter medicalitzat. Segons ha explicat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que s'ha desplaçat fins al Perelló, els quatre adolescents es dirigien al municipi de Pinell de Brai (Terra Alta) per veure un partit de futbol de la Quarta Catalana quan, per causes que es desconeixen, el cotxe ha sortit de la carretera i s'ha precipitat al buit.

"Estem colpits, és una tragèdia extraordinària. Anaven a veure un partit de futbol i tot ha acabat d’aquesta manera. Enviem tot el suport a les famílies i a tots els veïns del municipi", ha dit Elena. L'Ajuntament del Perelló ha habilitat un local per acollir les famílies de les víctimes i els serveis d'emergències mèdiques han activat el protocol de suport psicològic.

L'alcalde de Camarles, Ramon Brull, notablement afectat, ha admès que és un cop "duríssim" per al poble. "Som un municipi molt petit, de 3.400 habitants. Els coneixíem des de petits, molts estem emparentats", ha dit. En aquest sentit, ha explicat que dilluns mateix reunirà tot el govern municipal per decidir quines accions es prenen, no només per a la declaració dels dies de dol sinó per coordinar-se amb els col·legis i instituts de la zona per respondre al tràgic succés.

En un missatge a Twitter, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat el "profund condol" del Govern "i del país" per l'accident i s'ha posat "a disposició del poble de Camarles en aquests moments tan durs". "No hi ha consol possible davant de la tragèdia de tres adolescents morts i un jove greument ferit", ha dit.

També el CF Camarles, l'equip de les víctimes, ha mostrat el seu condol a les xarxes socials i, de fet, el partit que disputaven s'ha suspès al descans, un cop s'ha conegut la tragèdia.

Elena ha assenyalat que hi ha una investigació judicial oberta i que els Mossos faran "les investigacions que corresponen". Des de principi d'any 24 persones han perdut la vida en accidents de trànsit a les carreteres catalanes. Només aquest cap de setmana hi ha hagut quatre víctimes mortals.

stats