CASTELLS
Societat 18/08/2013

Ferit greu un casteller de Gràcia per una caiguda

L'home ha hagut de ser reanimat amb una parada cardiorespiratòria i ha sigut traslladat a l'hospital. Dos castellers més han hagut de ser atesos amb diferents contusions

E.g/l.b
1 min

BarcelonaLa diada castellera amb motiu de la festa major de Gràcia ha hagut de ser suspesa per una mala caiguda dels Castellers de la Vila de Gràcia després de carregar un 5 de 8. Un dels castellers ha hagut de ser reanimat pels serveis mèdics presents a la plaça de la Vila després de patir una parada cardiorespiratòria. Se l'han endut a l'interior de la seu del districte, on ha sigut estabilitzat abans de ser traslladat a l'Hospital Clínic. El casteller pateix una fractura cervical a la part alta i se li estan realitzant proves per conèixer l'abast de la lesió.

Dos castellers més, un nen i un home, també han hagut de ser atesos amb diferents contusions.

La Creu Roja ha demanat suspendre la jornada castellera, ja que no hi havia més efectius mèdics per atendre qualsevol altra eventualitat que es pogués produir durant la celebració de la diada.

La jornada castellera havia començat amb bon peu, ja que les tres colles assistents havien descarregat sense contratemps els seus castells a la primera ronda. Tant els Xiquets de Reus com els Xicots de Vilafranca han completat amb comoditat el tres de vuit, i els Castellers de la Vila de Gràcia han iniciat l'actuació de festa major amb el set de vuit, el castell més important que han fet mai en aquesta jornada.

La colla gracienca ensopega l'endemà de descarregar el seu castell de vuit pisos número 100. L'efemèride va coincidir justament amb el dia que es complia el desè aniversari de la consecució de la seva primera estructura d'aquest nivell.

stats