Societat 18/08/2015

Tarragona és la ciutat amb els taxis més cars de l'estat espanyol

Girona se situa en la tercera posició i Lleida en la sisena del registre que elabora cada any Facua-Consumidors en Acció

Europa Press
1 min
Els taxis de Tarragona i Girona, dels més cars de l'Estat

TarragonaTarragona, Sant Sebastià, Girona i Pamplona són les ciutats amb les tarifes de taxis més elevades d'Espanya, segons un estudi de Facua-Consumidors en Acció, que revela diferències de fins al 131,7% en viatges de similars característiques. Lleida també apareix entre els 10 primers municipis amb les taxes més cares, concretament a la sisena posició. Barcelona, en canvi, se situa en la zona mitjana de la classificació.

La capital del Tarragonès torna a liderar aquest rànquing, malgrat haver-les abaixat un 4,9% els darrers mesos. Les diferències més grans per trajecte respecte a la resta de ciutats es troben en els desplaçaments diürns més curts (baixada de bandera més un quilòmetre o carrera mínima). L'associació de consumidors assenyala que en 10 de les 45 ciutats analitzades s'apliquen tarifes especials durant determinats horaris en els caps de setmana, de manera que s'incrementa el preu respecte a la tarifa nocturna o amb una tarifa específica, com el cas de Barcelona.

L'associació de consumidors considera que "no hi ha justificació per encarir aquest servei els caps de setmana més enllà d'aplicar la mateixa tarifa que en les nits dels dies laborables". L'associació també es mostra contrària que els usuaris paguin suplements pels recorreguts amb destinacions en punts com aeroports o estacions de trens i autobusos, "ja que no hi ha més qualitat del servei que ho justifiqui", i rebutja l'aplicació de tarifes fixes en els viatges amb origen o destí a aquests llocs, "ja que queden perjudicials per a bona part dels usuaris".

Pel que fa a les ciutats amb tarifes més barates, les tres darreres corresponen a ciutats canàries: Las Palmas, Arrecife (Lanzarote) i Santa Cruz de Tenerife.

stats