Societat 07/06/2018

Tensió entre col·lectius independentistes i assistents a un acte de SCC a la UB

La CUP critica que la universitat llogui l'aula magna a l'entitat espanyolista

Xavi Oliva
1 min
Tensió entre col·lectius independentistes i assistents a un acte de SCC a la UB

BarcelonaAl llarg de la tarda d'aquest dimarts s'han viscut moments de tensió entre membres de diferents col·lectius independentistes i els assistents a un acte de Societat Civil Catalana (SCC) a l'aula magna de la Universitat de Barcelona (UB). L'acte era un homenatge a Miguel de Cervantes a càrrec de l'hispanista francÈs Jean Canavaggio i la cantautora Rosi Cervantes, i estava dirigit pel vicepresident de l'entitat espanyolista, Álex Ramos.

Sota el lema "Fora feixistes de la universitat", organitzacions com el CDR del Raval-Gòtic i diferents organitzacions de l'esquerra independentista com el SEPC, COS, Arran i la CUP, han concentrat desenes de persones a la porta de l'edifici, on els assistents i els manifestants han deixat anar alguns crits i xiulades.

Després d'aquests moments inicials de tensió, els col·lectius independentistes han accedit a l'edifici i s'han dirigit a les portes de l'aula magna, on l'acte s'ha iniciat a porta tancada. Els manifestants han intentat accedir a la sala sense èxit, ja que s'han trobat l'oposició dels voluntaris de l'entitat. Ha sigut en aquest moment quan s'han produït alguns enfrontaments verbals i alguna empenta entre els dos grups. L'acte no s'ha pogut acabar i els assistents han hagut de sortir abans del previst.

En un comunicat, la CUP Capgirem Barcelona ha considerat que la decisió de l'equip de govern de la UB de llogar l'aula magna a SCC "posa en dubte el paper de l'aquesta universitat en el context polític actual" i que l'entitat nacionalista "no pot tenir cabuda en cap espai de la nostra societat, i molt menys en una institució pública que vetlla pels drets i les llibertats".

stats