CONVIVÈNCIA
Societat 07/03/2011

Terrassa i Badalona reben un milió d'euros per reforçar la convivència als barris amb més immigrants

Són plans de cohesió social com el que es va signar fa unes setmanes a Salt. Les aportacions extraordinàries de l'Estat i la Generalitat també arribaran a l'Hospitalet i el Vendrell

Redacció
1 min

Terrassa/Badalona p { margin-bottom: 0.21cm; } Poques setmanes després que Salt firmés amb l'Estat i la Generalitat l'aplicació d'un pla específic de cohesió social –aportacions extraordinàries que també es van utilitzar per donar resposta als inicidents que va viure al municipi–, Badalona i Terassa han establert la mateixa col·laboració amb les dues administracions. Les ciutats rebran més d'un milió d'euros per reforçar la convivència i la cohesió social als barris amb més percentatge de població immigrada. Participaran en un programa pilot que també s'aplicarà a l'Hospitalet de Llobregat i el Vendrell. Entre d'altres objectius, les aportacions pretenen facil·litar la inserció laboral dels col·lectius immigrants, especialment els més joves, potenciar el coneixement mutu entre les persones nouvingudes i la població autòctona, i promoure l’associacionisme i la participació juvenil. Badalona posarà èmfasi en les actuacions dirigides als joves mentre que Terrassa prioritzarà la integració de persones en risc d'exclusió social.

Els plans per reforçar la convivència en tots aquests municipis catalans compten amb una inversió de 2,5 milions d'euros. A Terrassa s'hi destinaran 547.262 euros mentre que la quantitat que rebrà Badalona serà de 583.574 euros. A la ciutat del Vallès Occidental s'actuarà als barris de Ca n'Anglada i Montserrat, Terrassa sud i l'àrea nord de la Riera de les Arenes. A Badalona, s'intervindrà als barris de Llefià, la Salut, Artigues, Sant Crist i Sant Roc.

La secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, i el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, han signat els convenis que permetran desenvolupar els plans amb els alcaldes de Terrassa, Pere Navarro, i el de Badalona, Jordi Serra. També hi ha estat president el director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch.

stats