Societat 13/08/2015

Un testimoni afirma que els Mossos van "forcejar" al balcó amb l'home que va morir a Salou

El director dels Mossos ho nega "rotundament" i insisteix que tenen testimonis que avalen la versió policial

Ara
2 min
Ibrahima Sylla, germà de l'home mort a Salou, mirant cap al carrer des del balcó on es van produir els fets / ACN

BarcelonaUn company de pis de Mor Sylla, l'home d'origen senegalès que va morir dimarts en caure del balcó de casa seva a Salou, ha desmentit avui la versió oficial dels Mossos d'Esquadra. L'home, de nom Babakar, era al pis quan hi van entrar els agents, i ha afirmat que va veure com agents dels Mossos forcejaven amb Sylla al balcó de l'edifici. El director general de la policia, Albert Batlle, ho ha negat i ha insistit que no hi va haver cap contacte físic.

"Sí que van forcejar, per això va caure Mor. Si no hi va haver contacte físic, com havia de caure?", ha declarat l'home als periodistes, segons informa l'agència Efe, i ha afirmat que ho va veure des d'una altra habitació del mateix pis que també té sortida al balcó. "Ho puc dir aquí i davant del jutge", ha avisat.

Batlle, per la seva banda, ha insistit que, "rotundament, no hi va haver contacte físic" i fins i tot ha alçat la veu davant la insistència dels periodistes abans d'entrar a la junta extraordinària de seguretat de Salou amb el conseller d'Interior, Jordi Jané. El relat policial dels fets "és d'una coherència absoluta" i coincideix amb el de "gent absolutament independent, anònima, que va veure l'incident i han relatat que no hi va haver contacte físic", ha insistit Batlle en referència als dos testimonis que Jané va dir ahir que "avalaven" la versió policial.

Malgrat la versió policial, després d’haver parlat amb alguns dels altres companys del pis, el germà de Mor Sylla, Ibrahima Sylla, mantenia ahir que quan la policia va rebentar la porta va empènyer cada un dels sis habitants contra la paret i que al seu germà, com que era al balcó, l’haurien empès contra la barana i hauria caigut. Abans d'ahir ja avisava que tenien testimonis que avalaven la responsabilitat dels Mossos en la caiguda.

stats