Societat 13/09/2016

Toni Albà llegirà un pregó alternatiu per la Mercè pel rebuig d'entitats independentistes a Javier Pérez Andújar

L’acte contra el pregoner oficial va començar a gestar-se de manera espontània a Twitter

Acn
2 min
Toni Albà llegirà un pregó alternatiu per la Mercè pel rebuig d'entitats independentistes a Javier Pérez Andújar

BarcelonaL’actor Toni Albà llegirà el proper 22 de setembre un pregó alternatiu de les Festes de la Mercè. Promogut des de les xarxes socials i amb el suport d’entitats i empreses independentistes, l’objectiu de l’acte és protestar contra la designació del pregoner oficial, l’escriptor i articulista Javier Pérez Andújar, per part de l’Ajuntament. Els impulsors sostenen que Pérez Andújar “ha insultat en més d’una ocasió el moviment independentista” en els seus articles i per això “contraprogramaran” la seva lectura des del balcó de l’Ajuntament amb un acte paral·lel, en un lloc encara per determinar.

L’acte va començar a gestar-se “de manera espontània” a Twitter i posteriorment s’hi han sumat les entitats independentistes La Coronela i l’entitat Memorial 1714. En aquest pregó paral·lel, Toni Albà encarnarà la figura de Felip V. “Els organitzadors del pregó alternatiu han pensat que només Felip V pot fer un pregó millor que Pérez de Andújar [sic], i per aquest motiu serà l’encarregat de fer-ho”, sostenen en un comunicat enviat per Petrolis Independents –franquícia de la cadena Petro7–, una de les tres empreses impulsores i que finançaran l’acte.

Toni Albà es va oferir com a voluntari

Està previst que la lectura d’Albà tingui lloc el mateix dia 22 a la tarda –coincidint amb el pregó oficial–, al Pla de Palau a les set del vespre, a la mateixa hora que l'oficial, expliquen, “per evitar el boicot de l’Ajuntament”. L’anunci es farà “dos o tres dies abans” de la data, informen.

Sobre la figura del seu pregoner, Toni Albà, destaquen que l’actor va acceptar fer-ne la lectura “desinteressadament” després que un usuari de Twitter llancés la proposta públicament a través d’aquesta xarxa social.

Presència política

Aquest dimecres al vespre, tres regidors de Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, Francina Vila i Gerard Ardanuy, han confirmat que assistiran al pregó alternatiu de la Mercè, "Moltes Mercès". Fonts de CiU han assegurat a Europa Press que la resta de regidors assistiran a l'oficial, així com tots els altres regidors de grups municipals, a excepció dels de la CUP, que no seran presents en cap dels dos.

Des d'ERC, fonts del partit han assenyalat que els regidors republicans del grup assistiran a l'oficial, tot i que altres representants de la formació sí que aniran a l'alternatiu.

stats