Societat
Societat 30/06/2011

Un exèrcit de tortugues provoca retards a l'aeroport de Nova York

La processó d'unes 150 tortugues per una de les pistes d'aterratge de l'aeroport internacional JFK provoca retards de més de 30 minuts en una desena de vols. Les invasions d'aquest rèptil són habituals a l'inici de l'estiu, degut a la proximitat de l'aeroport amb la badia de Jamaica

Agències
1 min

BarcelonaUn exèrcit d'unes 150 tortugues va aparèixer ahir al matí al mig d'una de les pistes d'aterratge de l'aeroport internacional John F. Kennedy de Nova York. La invasió va provocar retards de més de 30 minuts en una desena de vols.

L'aparició d'aquest rèptil a l'aeroport novaiorquès és un fenomen que té lloc cada estiu entre finals de juny i principis de juliol, coincidint amb la temporada en què les tortugues abandonen les aigües de la badia de Jamaica (Long Island), molt propera a la infraestructura aeroportuària, a la recerca d'un lloc per pondre els ous.

La desfilada de tortugues es va iniciar al voltant de les 10.45 hores (GMT) i va obligar a tancar la pista d'aterratge 4L de l'aeroport internacional, segons va informar l'Administració Federal d'Aviació (FAA, per les seves sigles en anglès).

Segons la FAA, en aquesta època de l'any no és estrany que es registren casos d'avions que atropellen accidentalment tortugues a les pistes d'aterratge, encara que no hi ha constància que això hagi provocat cap tipus de dany en els aparells de les companyies que operen a l'aeroport.

stats