Societat 02/01/2013

El govern espanyol defensa l'actuació policial en les investigacions contra CiU

L'Audiència Nacional va decidir la setmana passada no investigar les denúncies sobre suposats comptes a l'estranger de dirigents del partit nacionalista

Efe
2 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha defensat aquest dimecres l'actuació de la policia en la investigació de les denúncies sobre suposats comptes a l'estranger de dirigents de CiU.

"El que la policia va fer va ser actuar molt correctament", ha afirmat en roda de premsa el ministre en ser preguntat per aquest tema després de la decisió del jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, de no investigar aquestes denúncies.

El 28 de desembre, Ruz va declarar en un acte que no és competent per investigar les denúncies que l'exempresari Javier de la Rosa -que afirmava haver rebut amenaces per saber dades sobre aquests comptes- i l'exparella del fill de l'expresident català Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez Martín, van presentar davant la policia a principis de desembre.

El jutge considera que l'Audiència no és competent en cap de les dues denúncies i les ha enviat a un jutjat d'instrucció de Madrid, però el ministeri fiscal creu que no s'hauria de pronunciar sobre la seva competència sense haver pres declaració abans a l'exparella del fill de Pujol, que va afirmar que el va acompanyar en un viatge a Andorra amb una bossa amb bitllets de 500 euros.

La Fiscalia Anticorrupció va anunciar que recorrerà la decisió del jutge i que demanarà en l'escrit al magistrat que prengui declaració a l'exparella del fill de Jordi Pujol abans d'enviar la seva denúncia a un altre jutjat.

"Tenint en compte les característiques d'aquestes denúncies i les peticions que els denunciants formulaven, immediatament van ser judicialitzades perquè fos l'autoritat judicial la que decidís el que procedia fer", ha declarat el ministre. Fernández Díaz ha dit que la Fiscalia Anticorrupció recorrerà la decisió judicial "en coherència amb el que havia estat la seva posició abans que el jutge adoptés la decisió que va adoptar".

stats