Societat 03/05/2016

La dona que va agredir les antitaurines acusa ara les víctimes de provocar-la

Janine Chale demana protecció per als taurins i diu que no es pot asseure al costat seu algú que vol prohibir els bous

Roser Royo
2 min

TortosaUn dels agressors que van atacar dues antitaurines d'AnimaNaturalis al Mas de Barberans –l'única dona, Janine Chale– ha difós avui en un comunicat públic la seva versió dels fets. Tot i que considera que la seva reacció de pegar i intentar prendre les càmeres a les activistes “no va ser la correcta”, la justifica al·legant que les dues noies agredides l’havien provocada en el moment d'entrar a la plaça. A banda d'ella, els Mossos van arrestar dissabte tres homes més per participar en l'agressió que podeu veure al vídeo.

"Ens diuen assassins i cavernícoles i que ens hauria de fer vergonya portar els nostres fills als bous", assenyala tot fent un símil futbolístic: “Les aficions de dos equips enfrontats no poden estar al mateix lloc. No es poden asseure al costat meu sabent jo que el que volen es prohibir els bous”, afirma. En aquest sentit Chale demana a la delegació del Govern i a les autoritats competents que busquin un espai on els animalistes puguin filmar els espectacles sense barrejar-se amb el públic taurí. “Com si es volen comprar un drone”, afegeix.

A més, en el cas concret de Mas de Barberans, Chale denuncia que va haver-hi premeditació. “Hi havia cinc persones gravant, dues al costat meu i tres a l’altra banda que estaven preparades per filmar”, diu. En aquest sentit, aquesta veïna de Sant Carles de la Ràpita també demana protecció per als taurins. “La festa està protegida per una llei i els bous també, però fa falta que ens protegeixin també als taurins com a persones que som que anem a veure un espectacle.”

Els taurins se senten "agredits" també

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre que ahir ja va condemnar l’agressió, també demana als alcaldes i representants polítics del territori que utilitzin les seves eines legals per evitar situacions conflictives a la plaça. A més, han penjat un comunicat al seu Facebook en què exigeixen poder continuar celebrant “unes festes completament legals sense sentir-nos constantment agredits pel sector animalista” i adverteixen que “es prendran les mesures legals necessàries i es posaran tots els mitjans perquè tots els atacs indiscriminats cap a la festa, els danys a la intimitat de les persones, les denúncies falses interposades i fins i tot els insults greus cap a la gent del nostre territori no en quedin impunes.”

stats