Publicitat
Publicitat

Sucessos

Els tres universitaris empresonats pels aldarulls del 29-M han rebut llibres i apunts per seguir estudiant a la presó

La UB defensa els "bons currículums acadèmics" dels dos joves i demana "diligència i celeritat" del procés judicial, tot i condemnar "qualsevol tipus d'accions violentes"

Els tres estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) que van ser detinguts en els aldarulls de la vaga general del 29 de març han rebut aquest cap de setmana "un primer lliurament de llibres i apunts" per poder seguir els sus estudis de Física i Matemàtiques des de la presó, segons ha informat avui el centre universitari.

La UB s'ha posat en contacte amb els centres penitenciaris "amb l'objectiu de donar les màximes facilitats als estudiants per a l'estudi i la realització d'exàmens", segons va explicar en un comunicat, on assegurava que el centre "ha estat en contacte constant amb els representants legals dels estudiants, els seus familiars i l'associació d'estudiants a què pertanyen", l'Associació d'Estudiants Progressistes.

No obstant, la universitat va voler deixar clar que les detencions "no s'han fet com a conseqüència de cap denúncia de la Universitat ni de cap acte que hagi passat al centre, per la qual cosa la UB no és part del procés judicial obert".

Alhora, valida "els bons currículums acadèmics" dels tres detinguts, un d'ells estudiants de Física, un altre d'una doble titulació de Física i Matemàtiques i el tercer estudiant del màster de Formació del Professorat d'Educació Secundària, i assegura que cap d'ells té "cap expedient disciplinari i queixa contra ell" al centre.

El rectorat de la UB expressa, també, la seva "comprensió vers els moviments estudiantils" remarcant que cap detenció ha d'utilitzar com a "excusa per tractar injustament o atacar les associacions estudiantils", tot i que, alhora, "rebutja i condemna qualsevol tipus d'accions violentes".

"Per últim, des del respecte degut a la institució judicial, aquest rectorat demana, dins de les garanties dels drets i deures constitucionals, la màxima diligència i celeritat d'actuació en el procediment obert", acaba el comunicat.

Més continguts de