Les universitats públiques catalanes demanen quedar al marge de la "pugna política" pels casos dels màsters "irregulars"

L'associació afirma que es tracta de situacions "excepcionals"

L'Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) exigeix que es deixi la universitat al marge de la "pugna política" pels casos de titulacions "irregulars" que afecten diversos dirigents polítics i que fins ara ja ha esquitxat l'expresidenta de Madrid Cristina Cifuentes; el president del PP, Pablo Casado i l'exministra de Sanitat Carmen Montón. 

L'ens assegura que es tracta de situacions "excepcionals", "puntuals i concretes" i defensa els controls "exhaustius" que es fan a les universitats. En aquest sentit, reclamen que no se'ls utilitzi com a "arma llancívola" i alerten que "el que està en risc és la reputació del sistema". Una situació, afirmen, que també afecta la seva "projecció internacional".

El col·lectiu insisteix que la universitat "garanteix la igualtat d'oportunitats" i demana als responsables polítics que atenguin les necessitats que tenen, com ara el finançament, l'autonomia universitària o l'envelliment de les plantilles.

L'ens aplega la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), LA Universitat de Lleida (UdL), LA Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).