Societat 09/04/2012

L'Ajuntament de Barcelona assegura que les víctimes havien rebutjat un allotjament alternatiu

El consistori també els havia intentat pagar la repatriació a Romania, un oferiment que aquests havien rebutjat per quedar-se al solar on aquesta matinada han mort

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal, Joaquim Forn, ha explicat aquest dilluns que les quatre persones que han mort aquesta matinada en un incendi en un solar del carrer Bilbao eren romanesos. Tot i que les víctimes encara no han estat identificades se sap que es tracta de tres homes i una dona que han mort per inhalació de fum quan s'ha incendiat una rampa sota la qual estaven arrecerats.

Forn ha explicat que fa aproximadament un mes els consistori els havia ofert pagar-los la repatriació al seu país, però ho van rebutjar. A més, se'ls va oferir un allotjament d'emergència però també van dir que no. Forn ha volgut destacar que el grup que vivia al solar "no era un focus de problemes al barri" i només hi havia hagut "alguna queixa puntual d'algun veí".

Segons l'Ajuntament, en aquest solar del carrer Bilbao hi vivia, des de fa deu anys, un matrimoni romanès que feia d'enllaç amb altres compatriotes que s'hi allotjaven de manera més o menys regular. El consistori tenia constància, al mes de març, que hi havia set persones vivint-hi.

L'Ajuntament té obert un registre des de fa cinc mesos de la zona del 22@ on hi ha una trentena de finques ocupades de manera il·legal.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats