Societat 24/04/2019

La jutge de violència masclista rebutja investigar el cas d'eutanàsia de María José Carrasco

Ahir la Fiscalia va posicionar-se en contra que aquest jutjat s'encarregués dels fets

Ara
1 min
Detenen un home que va ajudar a morir la seva dona a Madrid

BarcelonaLa jutge de violència sobre la dona número 5 de Madrid ha rebutjat encarregar-se de la investigació del cas d'eutanàsia de María José Carrasco, que el 3 d'abril va rebre l'ajuda del seu marit, Ángel Hernández, per suïcidar-se ingerint una substància.

La magistrada ha rebutjat, segons EFE, la inhibició del jutjat d'instrucció número 25 de Madrid respecte al cas i que va entendre que l'acte d'Hernández, que ve d'una sol·licitud expressada per la seva dona, és un delicte de violència masclista. "Des d'una perspectiva criminològica, aquest auxili al suïcidi d'una persona amb una malaltia greu que ho sol·licita expressament no és la manifestació de cap mena de violència física, psíquica o limitació de la llibertat", ha assegurat, i ha afegit que incloure el cas als jutjats de violència sobre la dona és "incompatible amb l'objecte i la finalitat d'aquests jutjats".

La Fiscalia va enviar ahir un escrit a la jutge de violència sobre la dona per manifestar-se en contra que investigués el cas, ja que els fets van ser "comesos per petició expressa" de María José Carrasco. Ara, el testimoni del jutjat de violència sobre la dona serà tornat al jutjat d'instrucció número 25 de Madrid, que decidirà si tramitar el cas o elevar una qüestió de competència davant de l'Audiència Provincial de Madrid.

stats