Violència masclista

Alliberen una dona i el seu fill, segrestats durant dos mesos per la parella d'ella, al País Valencià

L'home, que està detingut, havia agredit la víctima i tenia antecedents per violència masclista

Ara
2 min
Moment del rescat de la dona per part de la Guardia Civil

BarcelonaFeia gairebé dos mesos que una dona de 45 anys i el seu fill de dos estaven retinguts en un hotel a la localitat valenciana d'Alcossebre (Baix Maestrat), per la parella d'ella. La Guàrdia Civil ha informat aquest matí que ha alliberat les dues víctimes i que l'home, de 36 anys, tenia antecedents per violència masclista i ha quedat detingut. Va ser una altra filla de la víctima, resident a França, qui dijous passat va denunciar que la seva mare estava retinguda il·legalment per una altra persona per una qüestió de drogues i que estava en un hotel d'aquest municipi.

La policia francesa va fer arribar a la Guàrdia Civil l'avís i la possible ubicació de la víctima, i una patrulla es va desplaçar fins a l'hotel per entrevistar tot el personal allotjat. A l'últim pis hi van trobar l'home, de nacionalitat francesa, acompanyat del nen de dos anys. Després que els agents preguntessin si hi havia algú més, l'home va mostrar –des de la porta– la documentació de la dona, també francesa. Perquè els agents poguessin comprovar que no hi havia "cap problema", també va accedir que entressin a l'habitació per conèixer l'estat de la possible víctima. A dins hi van trobar una dona estirada en un sofà llit, en un visible mal estat físic i un "elevat nerviosisme".

Un dels agents va entrevistar-se tot sol amb la víctima, que va explicar que estava retinguda il·legalment des de la nit de Nadal per l'home, la seva parella, que a més la maltractava i li pegava constantment. Segons la Guàrdia Civil, la dona també va declarar que no es podia ni tan sols moure del llit perquè l'home l'havia colpejat fortament a la cama. També va mostrar als agents diversos blaus i "signes evidents" de maltractament físic greu.

Els agents han detingut l'home com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere. La víctima va ser assistida pels serveis mèdics al mateix hotel i després traslladada a l'Hospital de Vinaròs en companyia del petit.

stats