Violència masclista

Un home mata la dona davant la seva filla a Vilanova del Camí

L'Àfrica, de 45 anys, s'estava separant de l'agressor

ARA
2 min
Concentració davant de l'ajuntament de Vilanova del Camí en rebuig a l'assassinat masclista d'una veïna

BarcelonaL'Àfrica, de 45 anys, és l'última víctima d'un crim masclista a Catalunya. La seva parella la va matar divendres de matinada a casa seva, a Vilanova del Camí, a la comarca de l'Anoia. La Policia Local va rebre l'avís d'una agressió i quan va arribar a l'habitatge hi va trobar la dona ferida greu i va detenir l'home, de 42 anys. Tot i que la van dur a un centre hospitalari, l'Àfrica va morir per les ferides que li havia causat l'agressor.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les circumstàncies del crim, que va presenciar una de les filles de la víctima, segons ha informat l'agència Efe. La policia espera l'autòpsia per saber, concretament, les causes de la mort i el detingut encara ha de passar a disposició judicial els pròxims dies. No constaven denúncies prèvies per maltractament contra l'agressor.

La conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat ha activat el seu Servei d'Intervenció en Crisi (SIC) davant del nou feminicidi a Vilanova del Camí i ha demanat que es garanteixi el màxim respecte a la privadesa de la família i del seu entorn. Catalunya disposa d'una xarxa d'atenció i d’un telèfon gratuït per a les víctimes de violència masclista: el 900 900 120. La línia atén les 24 hores del dia cada dia de l’any i de manera confidencial. 

L'Àfrica és la tercera víctima de la violència masclista aquest any i la número 11 a Espanya. A Catalunya, es tractaria del quart feminicidi després que fa poc més d'una setmana un home matés la seva mare al barri de la Vila Olímpica de Barcelona.

Rebuig unànime dels veïns

Unes dues-centes persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça de l'Ajuntament de Vilanova del Camí per condemnar l'assassinat de la seva veïna a mans de la parella, de qui s'estava separant. L'alcaldessa, Noemí Trucharte, ha lamentat la "trista notícia" i ha demanat polítiques per erradicar "el masclisme i la violència que cada dia mata més dones". En la concentració, encapçalada per l'alcaldessa i la secretària de Feminismes de la Generalitat, Montserrat Pineda, s'ha condemnat l'agressió mortal.

Trucharte ha declarat que l'assassinat d'Àfrica és "una trista notícia" i ha subratllat que "és important fer polítiques per erradicar aquest patriarcat, aquest masclisme, aquesta violència que mata cada dia més dones". Pineda ha expressat el dolor i la ràbia pel nou cas de violència masclista, "la plaga més important que hi ha a Catalunya", ha subratllat. "Demanem amb rotunditat que no es normalitzi", ha insistit, i ha instat a trencar el silenci davant qualsevol situació de violència.

stats