Violències masclistes

Presó per a sis joves detinguts per la violació grupal a una jove a Magaluf

Els agressors tenen uns 20 anys i, com la víctima, són turistes

ARA
2 min
Un agent de la Policia Nacional

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut sis joves (cinc francesos i un suís) per violar una jove turística britànica de 18 anys en un hotel de Magaluf (Calvià). Segons han avançat mitjans locals, els fets van tenir lloc aquest dilluns, al voltant de les 5 h de la matinada. El dimarts, a les 11 h del matí, els detinguts van ser traslladats al jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, que ha decretat l'ingrés a presó per als sis joves, segons ha recollit Europa Press.

Quant als fets, la noia va conèixer els joves de festa i els va acompanyar fins a l'habitació d'un d'ells, on a tenir lloc la violació. Els detinguts van gravar l'agressió sexual amb el mòbil. Després de l'agressió, la jove va aconseguir fugir i va demanar ajuda al carrer.

El personal de seguretat de l'hotel, en veure-la, va alertar la Guàrdia Civil de Calvià, que gràcies a la descripció de la víctima va poder identificar i detenir els sis agressors, el matí del mateix dilluns. Una patrulla va acompanyar la jove a l'hospital Son Espases per a un reconeixement mèdic. Fonts de la investigació han assenyalat que aquesta continua oberta.

D'altra banda, també a Mallorca, una segona dona ha denunciat una agressió sexual a s'Illot, al municipi de Manacor, durant les festes. En una nota de premsa, l'Ajuntament ha condemnat l'atac i ha assenyalat que es posa a disposició de la investigació policial i que rebutja "enèrgicament" qualsevol tipus de violència sexual i contra les dones.

En aquest sentit, el consistori ha indicat que segueixen de prop tota la informació sobre el cas. "Les agressions sexuals són un atemptat contra els drets fonamentals de les persones, a més d'un delicte, un greu problema social i polític i una forma més de violència masclista", ha expressat.

Així mateix, ha assegurat que posa a disposició de la víctima "tots els recursos necessaris per a la seva atenció i recuperació, el màxim suport i solidaritat amb la dona i el seu entorn, a més del respecte per preservar els seus drets i la seva intimitat". Finalment, l'Ajuntament ha manifestat el compromís de continuar fent feina per aconseguir un municipi lliure d'agressions sexistes.

stats