Violència masclista
Societat  /  Violència Masclista 24/03/2022

El jutge prohibeix a l'assassí d'una dona tot tipus de comunicació amb el fill per protegir-lo

El detingut va confessar el crim a dos amics abans d'entregar-se

2 min
Un vehicle dels Mossos en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa dona que dimarts va morir assassinada en un pis de la Gran Via de Barcelona havia denunciat la seva exparella poc temps abans per maltractaments. Ell va anar al domicili de la dona i la va assassinar. Després va confessar el crim a dos amics i es va dirigir a la comissaria de la Guàrdia Urbana per entregar-se.

Així consta en la resolució del jutge de violència contra la dona que ha portat el cas i que aquest dijous ha ordenat l'ingrés a presó provisional de l'arrestat. L'escrit del jutge destaca que, més enllà de la dona assassinada en el procediment, hi ha una altra víctima, el fill que l'exparella tenia en comú, a qui posa al centre de la seva resolució recordant que "ha quedat sense mare d'una manera molt cruel". Per això, més enllà de la mesura de presó, el magistrat Carlos Pascual Alfaro també ha prohibit que el detingut tingui qualsevol tipus de contacte per ara amb la criatura.

Ni a través de tercers

A l'home se li ha retirat la pàtria potestat del menor i el jutge –que és el titular del jutjat de violència sobre la dona 1 de Barcelona– li prohibeix que es pugui acostar a l'infant o comunicar-s'hi, "encara que sigui a través de terceres persones", subratlla el jutge, que també recomana "evitar" les visites a la presó. "Se l'ha de protegir de la perjudicial influència que pot representar el contacte amb la persona que ha matat la seva mare", diu el magistrat.

La resolució argumenta que el menor necessitarà ajuda per "gestionar i assumir" l'assassinat de la seva mare "i en aquest procés no és convenient que hi hagi interferències de l'autor del delicte que puguin perjudicar-lo en el procés dur d'assimilar la nova realitat", diu el jutge, i més tenint en compte que "no hi ha cap garantia" que l'acusat hauria prioritzat "el benestar" del menor a l'hora de contactar amb ell si s'hagués permès aquest extrem.

La criatura viurà a partir d'ara amb la família de la dona assassinada, que és qui en tindrà cura. El jutge també ordena que es prohibeixi a l'acusat utilitzar "familiars o amics" per comunicar-se amb el fill. L'objectiu de la mesura és garantir la protecció de l'infant "evitant un augment del dolor i del dany moral i psicològic que li ha causat l'investigat", conclou el jutge.

stats