Violències masclistes

Rescatada una noia de 16 anys, maltractada i violada i amb dos fills, quatre anys després de desaparèixer

La Guàrdia Civil deté dos homes adults a Zamora, acusats de retenir-la i agredir-la sexualment

ARA
2 min
L'home detingut a Zamora per violar i segrestar una menor

BarcelonaUna noia de 16 anys ha estat rescatada juntament amb els seus fills de tres anys i sis mesos, després d'haver estat desapareguda quatre anys. Dos homes han quedat detinguts pels suposats delictes d'agressió sexual, segrest i violació, en un cas que la Guàrdia Civil de Zamora encara està investigant i que apunta que un dels arrestats va tenir un fill amb la menor fruit d'una violació i va continuar convivint amb tots dos.

La menor, de la qual no ha transcendit cap dada identificativa, va desaparèixer quan tenia 12 anys del centre de menors on vivia i des de llavors ningú en sabia res. Finalment, el 22 de novembre, alguns veïns de la casa on vivia el grup van alertar els agents que una menor estava sent maltractada per la seva parella. Quan la Guàrdia Civil va arribar a la casa, a la zona de Vidrales, a prop de Benavente, no hi va trobar ningú, però davant del risc que corria la menor, va decidir instal·lar-hi un dispositiu de vigilància, que el dia 25 -precisament, el Dia Internacional contra les Violències Masclistes- va adonar-se que diverses persones havien sortit de l'habitatge i corrien camp a través, segons explica en la seva edició d'aquest divendres La Opinión de Zamora. Els que fugien són els dos homes adults detinguts i la menor, acompanyats de les criatures.

Un dels homes, presumptament el pare de les criatures, ha ingressat a la presó acusat d'agressió sexual, maltractament en l'àmbit familiar i detenció il·legal. Segons el Codi Penal espanyol, mantenir relacions sexuals amb menors de 16 anys és un delicte de violació, i la primera criatura, que ara té tres anys, va néixer quan la seva mare en tenia 13. Segons la Guàrdia Civil, la menor estava retinguda en contra de la seva voluntat i patia continus maltractaments de tota mena. L'altre detingut és el germà de l'home, i tot i que està investigat per delictes de maltractaments en l'àmbit familiar i detenció il·legal, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar.

D'altra banda i també a la província de Zamora, l'alcalde de Castroverde de Campos, Cecilio Lera, ha ingressat a la presó provisional per induir a la prostitució una menor veïna de la localitat, a qui va proposar tenir relacions sexuals a canvi de diners. Lera ja va ser expulsat pel PSOE quan va ser condemnat per violència masclista contra la seva exdona, en un cas del qual finalment va ser absolt a l'aplicar-li l'eximent complet d'embriaguesa.

stats