Societat 29/06/2013

Wert diu que les beques no són "almoina" i que els contribuents tenen dret a exigir a l'alumne que correspongui

El ministre acusa de "demagògia" els que oposen "exigència" a "equitat"

Efe
2 min

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha assegurat avui que les beques no s'han de distribuir "com almoina" sinó com una "contribució de recursos" que la societat fa i per la qual "té dret a exigir una justa correspondència" per part de l'alumne.

Wert s'ha expressat d'aquesta manera durant el debat sobre la reforma educativa organitzat pel PP, en el marc dels fòrums "Junts Sortim", que ha clausurat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en què ha assegurat que el Govern està "moralment compromès" a millorar el sistema educatiu.

En relació amb les beques, ha titllat de "demagog" el discurs dels que intenten oposar l'"exigència" i el "rendiment" a l'equitat, i ha destacat que el ministeri ha acomodat el reial decret sobre els ajuts per "sentit comú "després de dialogar amb la comunitat educativa.

Ha sostingut que les beques són possibles per la solidaritat dels ciutadans, de manera que els estudiants han de respondre amb un "rendiment acceptable".

Així, ha advocat perquè "aquests recursos escassos no es distribueixin com una almoina sinó com una contribució de recursos que la societat fa amb justa correspondència".

El ministre va assegurar dijous passat que mantenia l'exigència d'un 6,5 de nota per optar a les beques generals a la universitat per al pròxim curs i que es rebaixa al 5,5 en el cas de les beques que cobreixen les taxes de matrícula.

Wert ha afirmat que durant la jornada, que ha moderat el vicesecretari d'estudis i perogrames del PP, Esteban González Pons, una de les coses que més satisfacció li ha donat ha estat comprovar que els assistents s'havien llegit el text de la reforma educativa.

En aquest sentit, ha subratllat que després de reunir-se amb tots els grups parlamentaris de l'oposició per debatre la Lomce ha tingut la "desagradable" sensació de que la major part del discurs d'aquests ha estat dedicat a "dir el que llei no diu".

"És molt difícil dir el que diu una llei sense haver-la llegit", ha asseverat Wert.

Ha insistit que la Lomce és una norma "sensata" que té com a objectiu millorar el sistema educatiu i ha reiterat que els joves han de prendre decisions educatives considerant les possibilitats d'ocupabilitat.

stats