Societat 23/09/2012

Xavier Trias: "Barcelona ha d'actuar com a capital de la catalanitat"

En una entrevista a l'ARA, l'alcalde reflexiona sobre els reptes de la ciutat en el camí cap a l'estat propi

C. Capdevila / M. Ortega
1 min

"Tot va tan ràpid... Si a mi em diuen fa un any que estaríem com estem ara, no m'ho hauria cregut", diu l'alcalde de Barcelona en una entrevista a l'ARA, en referència al debat independentista que ha pres força arran de la manifestació de la Diada. "Si les declaracions de la gent de l'Estat i del mateix rei en lloc de crear calma creen més excitació i més adhesions, pot passar de tot", afegeix.

Aquestes són algunes de les declaracions de l'alcalde a l'entrevista:

"Barcelona ha d'actuar desacomplexadament de capital de la catalanitat".

"Ja no podem tolerar més que ens tractin com els insolidaris. El cansament obliga a prendre posicions".

"Si la Generalitat tingués un tracte fiscal com cal estaríem millor. Espero que jo també tindria un tracte millor, perquè el tracte que dóna Madrid als municipis no és bo".

"Barcelona és una marca potentíssima que no es pot quedar enrere. Ha d'estar al servei del govern del país i ajudar Catalunya a sortir de la crisi".

¿Barcelona entrarà a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència? "Es podria fer si realment és possible i és positiu. El que necessito és que aquesta ciutat no faci el ridícul en determinants moments. El que seria dramàtic és que portéssim a votació una cosa i que es perdés, però jo hi votaria a favor".

"Estic encantat sense Eurovegas".

"Una cosa és el PSC i una altra cosa el senyor Jordi Martí. M'ho haig d'agafar amb paciència per les dinàmiques internes del PSC".

Podeu llegir l'entrevista sencera a l'Ara Premium

stats