Pere Virgili: 24.000 fotos i una exposició

L’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya dedica una exposició a la seva obra com a fotoperiodista, que reuneix el seu treball dels últims set anys

Una cerca a l’arxiu del diari em serveix per saber que del Pere Virgili en tenim 24.348 imatges. Una feinada que, coneixent la seva professionalitat, és una garantia de qualitat. Periodista pur, el Pere sap fer de tot, i bé. Documenta exhaustivament, els reportatges tenen narrativa, les fotos d’esports són exuberants i els retrats traspuen veritat. A partir de dimecres que ve, els amants del fotoperiodisme tenim una cita a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. El Pere hi exposa el millor del seu treball, parant especial atenció als últims set anys: els anys de l’ARA.

"La força del relat fotoperiodístic es basa a trobar l'equilibri entre la imatge informativa i la mirada personal"

PERE VIRGILI

Del text de presentació de l’exposició, escrit pel també fotògraf Robert Ramos, em quedo amb aquesta definició: “Darrere la càmera, ho sé, en Pere pateix, s’implica, sap que sovint cal anticipar-se i, sobretot, tenir paciència. Pentina l’horitzó i quan veu la foto no la deixa escapar”. No puc definir millor el seu compromís amb l’ofici, del qual soc fidel testimoni. Qui visiti l’exposició, molt recomanable, ho podrà comprovar gaudint de la feina d’un autèntic professional.

El + vist

El + comentat