Publicitat
Publicitat

ARA LLEGIM

Javier Cercas tornarà a la ficció en el proper llibre

L'escriptor diu que "està fent un esforç descomunal" per allunyar-se del que havia estat fent fins ara

L'escriptor espanyol Javier Cercas està "fent un esforç descomunal per tornar a la ficció" amb una obra que té actualment entre mans i el títol de la qual prefereix silenciar. El retorn no és fàcil, "però és una baralla bonica, és una gran batalla que lliures amb tu mateix i amb les paraules", reflexionava Cercas en una entrevista a Sydney, on va participar en un col·loqui universitari amb acadèmics i públic sobre la seva última obra, 'Anatomia d'un instant' (2009) .

En la pròxima obra, que no té pressa per publicar, perquè segons creu, els llibres demanen "paciència" i "temps", Cercas s'intenta allunyar "de moltes coses" que ha estat "fent fins ara", entre les quals, la formulació del que és un heroi. A 'Anatomia d'un instant' es va centrar en el que va anomenar "herois de la traïció", mentre que a 'Soldats de Salamina' (2001), l'estil de dibuixar els seus personatges era "més clàssic" .

Davant la crisi, Cercas se sent "molt optimista" respecte al futur: l a gent ho està "passant malament a Espanya", però confia que hi haurà una sortida de la crisi amb l'enfortiment d'un Estat europeu, en suma, amb la creació de "més Europa". Això sí: "L'essencial triga molt a canviar", pronostica.

Cercas està fent una gira pels centres literaris de les ciutats australianes d'Adelaide, Melbourne i Sydney amb el suport de l'Institut Cervantes. 

 

Etiquetes

Més continguts de