Novetat editorial
Llegim 04/09/2013

Jordi Creus i Titot imaginen la història de Catalunya "al revés"

El llibre, reedició revisada i ampliada d'un títol del 2002, parteix del que hauria passat si Catalunya hagués superat el setge borbònic de 1714

Ara
1 min

BarcelonaCoincidint amb la commemoració dels 300 anys de la Guerra de Successió, arriba a les llibreries un llibre que parteix del rigor històric, però que dóna una interpretació diferent del 1714 que combina ironia i paròdia. Jordi Creus, director de la revista 'Sàpiens' i historiador i el cantant Francesc Ribera 'Titot' alliberen del jou de la mentida i situen els fets reals dels catalans en l'encadenat lògic i de la història. Una història que parteix de la gloriosa victòria valenciana a la Batalla d'Almansa que va evitar l'ocupació borbònica dels Països Catalans.

Què hauria passat si el Decret de Nova Planta no hagués perjudicat Catalunya? O si Lev Trotski o Albert Einstein s'haguessin convertit en aliats de la causa catalana? Aquestes són algunes de les preguntes que es fa un llibre que imagina des d'un punt de vista de ficció històrica els darrers tres-cents anys d'història de Catalunya.

stats