Publicitat
Publicitat

Literatura catalana

50 anys de la mort de Josep Sebastià Pons

La població natal de l'escriptor, l’Illa (Rosselló) ha organitzat una sèrie d’actes durant tot l'any que volen recordar i commemorar l’obra i la figura del poeta, narrador i artista nord-català

L'ajuntament de l'Illa presentarà la setmana que ve la programació d'homenatge al poeta i narrador Josep Sebastià Pons (1886–1962), que inclouen lectures, diverses passejades, un record per al pare del poeta, el botanista Simó Pons i un col·loqui universitari.

Pons (Illa, 1886 – 1962), va ser professor i doctor en lletres a mb una tesi sobre La Literatura catalana als segles XVII i XVIII. Va publicar el seu primer recull de poesia en català l’any 1911, titulat Roses i Xiprès. La seva obra, inspirada per la seva comarca del Rosselló, en versos i en prosa, en francès i en català, és important: reculls de poesia, peces de teatre, llibres de records, d’història, nombrosos articles a les revistes rosselloneses. Escriptor clàssic, va contribuir per la qualitat de la seva obra a la salvaguarda de la llengua catalana a Catalunya Nord.

Més continguts de