Publicitat
Publicitat

Novetat editorial

El recull de contes 'Mientras los mortales duermen' ha estat publicat a Sexto Piso

Un nou llibre inèdit de Kurt Vonnegut

Observador, imaginatiu i amb un humor d'una tendresa gens habitual, Kurt Vonnegut va deixar diversos llibres inèdits que s'han anat recuperant des de l'any 2007. L'última mostra és un recull de contes, 'Mientras los mortales duermen'

En aquesta antologia de setze peces inèdites , el reconegut autor d' Escorxador núrmero cinc (reeditat a Proa l'any 2008) torna a deixar-nos mostres del seu caràcter incorregible , del seu talent incomprès per bona part de la crítica de l'època. Intel·ligent , capritxosa i sovint mordaç , la narrativa de Kurt Vonnegut (1922–2007) ha influït generacions d'escriptors i ha creat personatges que oposen els seus somnis i temors a un món cruel i indiferent , no exempt de matisos còmics .

A Mientras los mortales duermen hi ha relats sobre homes i màquines , art i artifici , i sobre com els ideals de la fama , la fortuna i l'amor prenen girs inesperats en la vida ordinària . Un ambiciós constructor de carreteres , al comandament d'un exèrcit de maquinària pesada , malgasta el seu temps lliure amb trens en miniatura , la vídua d'un granger de porcs rep estranyes cartes d'un home sobre « el dolç dolor indefinible de l'esperit » . Però, què trobarà quan vagi a reunir-se amb ell ? Tota una estranya i divertida galeria de personatges estrafolaris que desvelen amb agut humor el costat sòrdid i profundament humà de l'A merican way of life .

Aquestes perles rescatades de l'oblit són una prova excepcional d'aquesta combinació única d'observació i imaginació que només Vonnegut tenia. Com un regal deixat per un ésser estimat mort , Mentre els mortals dormen ens concedeix un obsequi excepcional i brillant de Kurt Vonnegut : una reflexió commovedora del nostre món tal  com és i com podria ser .

Vida d'un mestre de les lletre s 
Kurt Vonnegut (1922-2007) és un dels grans autors de la literatura nord-americana contemporània . Va començar estudis de bioquímica , però es va retirar per ingressar a l'exèrcit . El 1944 , mentre participava en la Segona Guerra Mundial , la seva mare es va suïcidar amb una sobredosi de somnífers . A la fi d'aquest mateix any va ser capturat pels nazis i conduït a Dresden , on va presenciar els terribles bombardejos als quals va ser sotmesa la ciutat alemanya . Aquesta experiència va inspirar la seva obra més popular , Escorxador número cinc . Va tornar posteriorment als Estats Units , on va exercir diversos oficis i es va dedicar a la seva carrera literària . A mitjans dels vuitanta va intentar suïcidar-se amb una barreja de somnífers i alcohol . Va morir el 2007 , als 84 anys d'edat , després de patir danys cerebrals a conseqüència d'una caiguda .     

Més continguts de