Premis literaris

El premi arriba a la sisena edició en molt bona forma

Rècord de participació al premi L'H Confidencial de novel·la negra

Un total de 119 originals opten a la sisena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial 2012, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l'Ajuntament de l'Hospitalet i Roca Editorial

Ja fa sis anys que la Biblioteca la Bòbila, l'Ajuntament de l'Hospitalet i Roca Editorial es van decidir a engegar el Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial 2012, que enguany ha arribat al seu rècord de participació amb 119 originals presentats.

El premi , obert a la participació d'obres inèdites en llengua catalana i castellana , ha rebut un total de 33 novel·les procedents de Catalunya , 68 de la resta Espanya ( Aragó , Andalusia , Comunitat Valenciana, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Madrid , el País Basc , Extremadura , Navarra , Múrcia , Balears i Canàries ) , tres dels Estats Units , tretze d'Amèrica Llatina ( Colòmbia, Argentina , Mèxic , Cuba , Xile , Perú , Equador i Nicaragua ) , una d'Hongria i un d'Israel . De totes les obres rebudes , set són en llengua catalana .

El jurat serà presidit pel regidor de Cultura , i estarà format per la responsable de Biblioteques de l' Hospitalet , un representant de Roca Editorial , el director de la Biblioteca la Bòbila i dos lectors apassionats per la novel·la negra seleccionats per la biblioteca. El veredicte es farà públic el gener de 2012. L'obra guanyadora rebrà 12.000 euros i serà publicada en la col·lecció Roca Criminal . La presentació al públic es farà el 24 de març de 2012 a la Biblioteca La Bòbila , en un acte que comptarà amb la presència de l'autor o autora .

En edicions anteriors , el Premi L'H Confidencial ha recaigut en l' aragonesa Cristina Fallarás, amb L as niñas perdidas , el basc radicat a Mèxic Erlantz Gamboa, amb Caminos cruzados , el càntabre Julián Ibáñez, amb El baile ha terminado ; l'argentí radicat a Barcelona Raúl Argemí, amb Retrato de familia con muerta , i el mexicà Joaquín Guerrero - Casasola amb Ley garrote . Aquesta última novel·la ha estat traduïda a l'alemany i a l'italià , i pròximament ho serà a l'anglès , i ha venut els drets per a la seva adaptació cinematogràfica .