Novetat editorial

Lolita Bosch presenta 'Els amics de l'Art'

El nou llibre de l'escriptora barcelonina planteja un viatge al voltant del món i de l'art narrat per un curiós i perspicaç gos de poble, l'Art

Publicat per Edebé en català, a Els amics de l'Art Bosch explica que feia uns quants anys que tenia entre mans aquest últim projecte narratiu, i fins i tot la idea de caminar per diversos pobles i comunitats indígenes de Mèxic, el seu altre país. Considera, però, que les circumstàncies del país llatinoamericà no ho feien viable, i tot plegat va acabar derivant en les onze històries que formen aquest llibre de pàgines setinades i il·lustrades per Noemí Villamuza.

Bosch porta anys creant relats per als més petits, un públic amb què se sent "molt còmoda" i amb el qual no perd el contacte gràcies visites que, habitualment, fa a les escoles. En aquesta ocasió, l'autora d 'Elisa Kiseljak (La Campana) se serveix del gos Art perquè expliqui a la plaça del seu petit poble les aventures de diversos personatges relacionats amb el món de l'art, com el marroquí Litha Athu Ura, la japonesa Si Neh, l' africana Pintú Rha, el jueu Teeatt Zrouh o la nena Fut Graffiah.

Lolita Bosch considera que, encara que ara arribi al públic català, són relats que poden entendre nens de tot el món, perquè "tots són capaços d'inventar un art". Sobre el fet d'haver escollit un gos com a fil conductor, assevera que no volia un adult, i com que sent una passió "desmesurada" per aquests animals, de seguida va tenir clar que un d'ells, de nom Art, seria l'encarregat de presentar les històries, rere les quals hi ha la idea que cadascuna de les formes de l'art representa una manera diferent de veure el món.

Pel que fa a les il·lustracions de Villamuza, Bosch diu que n'està molt satisfeta. La va triar l'editorial, però ha sabut captar "molt bé els contes i, a més, ha aconseguit uns dibuixos alegres i originals".

Actualment, l'autora està molt centrada a acabar Camps de caputxins abans de tot això, un projecte d'obra amb el qual el desembre del 2011 va guanyar el premi Octavi Pellissa i que vol ser una reflexió ètica i social sobre la progressió de la violència i la impunitat en la societat.