ARA Llegim

Mor Otfried Preussler, referent de la literatura infantil en alemany

L'autor, de 89 anys, es va fer molt popular gràcies a llibres com 'La petita bruixa', 'El petit follet de l'aigua' i 'La bicicleta robada'

L'escriptor alemany Otfried Preussler , autor de clàssics infantils com ' La petita bruixa' (publicada en català a Noguer i Caralt) o 'El bandido Saltodemata' (Planeta), ha mort als 89 anys , segons ha informat aquest dimecres l'editorial Thienemann . Preussler va néixer a Reichenberg en el si d'una família de la minoria alemanya a Txecoslovàquia , i va escriure les seves primeres narracions als dotze anys .
Els seus plans , després d'acabar el batxillerat , passaven per establir-se com a escriptor a Praga, però el 1942 va ser cridat a files per l'exèrcit alemany .
El 1949 , després de passar cinc anys en un camp de presoners de guerra a Rússia , es va establir al sud d'Alemanya, on va començar els estudis per ser mestre. Simultàniament va treballar com a periodista i com a autor per a programes de ràdio infantils .
El seu primer èxit editorial el va assolir el 1956 amb ' El petit follet de l'aigua' (Noguer i Caralt) . Un any més tard va aparèixer 'La petita bruixa', llibre de gran popularitat
a Alemanya , no només com a conte sinó també en les seves diverses versions per a teatre i radioteatre.
El 1972 , Preussler va guanyar el Premi Alemany de Literatura Juvenil per la seva novel·la ' Krabat' , la història d'un orfe que aprèn simultàniament l'ofici de moliner i la màgia.