ARA Llegim

Lewis Carroll sentia aversió per la fama

Se subhasta una carta inèdita en què l'autor d''Alícia al país de les meravelles' confessa que detestava ser una celebritat

Aquest dimecres es posarà a subhasta a Londres una carta inèdita de Lewis Carroll en què l'escriptor confessa el seu rebuig a la fama i a escriure novel·les. "Odio tant la fama que a vegades penso que tant de bo no hagués escrit mai cap llibre" afirma la missiva.

Segons el diari 'The Guardian', Charles Dodgson –l'autèntic nom de l'autor conegut per 'Alícia al país de les meravelles"– va enviar aquesta carta manuscrita a la senyora Symonds, amb qui mantenia una relació d'amistat, el 9 de novembre de 1891, el mateix any en què va saltar a la fama per les aventures d'Alícia.

Dodgson era un home tímid que detestava la celebritat. "Tota aquesta publicitat fa que es vinculi el meu nom amb aquests llibres, que em mirin, m'assenyalin i em tractin com un lleó", afegeix la carta, en la qual va arribar a afirmar no tenir cap relació amb els llibres publicats sota el pseudònim de Carroll. 

A la carta, Carroll critica a la gent a qui li agrada ser famosa i a les persones que no entenen perquè ell no vol ser observat. La casa Bonhams espera recaptar prop de 4.900 euros perquè res indica que la carta s'hagi publicat prèviament i tampoc figura entre la correspondència coneguda de Lewis Carroll.