Obituari
Suplements 12/03/2015

Mor Terry Pratchett, gran exponent de la literatura fantàstica

Malalt d'Alzheimer des del 2007, l'escriptor britànic –de 66 anys– ha venut 85 milions d'exemplars de les seves novel·les, entre les quals destaca la saga de 'Discmón', integrada per 40 llibres

Ara
1 min
Terry Pratchett / WIKIPEDIA

BarcelonaTerry Pratchett (1948–2015) ha estat un autor molt prolífic, popular i venut (va col·locar més de 85 milions d'exemplars de les seves novel·les). Ni tan sols l'Alzheimer, que li va ser diagnosticat a finals del 2007, va aconseguir frenar el seu ritme creatiu ni esmorteir el sentit de l'humor que li va permetre capgirar els gèneres literaris a través de la saga 'Discworld' (Discmón), integrada per 40 novel·les. La saga té lloc en un món de fantasia amb forma de disc (o pizza) aguantat per quatre elefants gegantins que a la vegada són damunt la tortuga A'Tuin, de quinze mil quilòmetres de llarg que neda per l'espai. Entre els títols de la saga hi ha "Brujas de viaje", "Papá puerco", "Carpe Jugulum", "El quinto elefante" i "Los pequeños hombres libres".

L'editor de Transworld Publishers, Larry Finlay, ha fet pública la notícia: "En gairebé 70 llibres, en Terry ha enriquit el planeta com poca gent ha fet abans d'ell. Tots el que l'hem llegit sabem que Discmón era la seva manera de satiritzar el món: ho va fer d'una forma tan brillant, amb talent, un gran sentit de l'humor i una enorme capacitat d'invenció".

Entre les obres de Pratchett –publicades en bona part a DeBolsillo– destaquen també 'Buenos presagios', escrita amb Neil Gaiman, i la trilogia dels Gnoms, integrada per 'Camioneros', 'Cavadores' i 'La nave'.

Aquesta tardor està previst que sigui publicat l'últim lliurament de Discmón, 'The shepherd's crown'.

stats