Xarxes

Advertències 2.0 per Nadal: felicitacions falses i missatges promocionals, entre les estafes més recurrents

Un altre engany recurrent és l'ús de correus electrònics falsos, suposadament enviats per proveïdors de serveis de pagament o per companyies de missatgeria, que sol·liciten dades de l'usuari

Ara
1 min

MadridCorreus electrònics que feliciten les festes, missatges promocionals que ofereixen articles exclusius a preus baixos, troians bancaris que tenen per objectiu desviar els diners d'una transferència o missatges ficticis que informen del lliurament d'un paquet a domicili són algunes de les estafes més comunes a internet en la temporada nadalenca.

La companyia de seguretat G Data ha alertat en un comunicat de premsa que els ciberdelinqüents "fixen la diana" en els compradors per internet en aquestes dates, en què s'incrementa el nombre de transaccions a la xarxa.

Des de l'empresa de seguretat indiquen que els criminals utilitzen un ampli ventall de tàctiques per estafar els internautes més confiats, entre les quals destaquen les postals nadalenques que inclouen codi maliciós o els correus electrònics que prometen compres exclusives a preus baixos amb enllaços que dirigeixen a botigues falses.

La companyia insta els internautes a extremar la precaució amb els missatges que sol·liciten la repetició d'una operació bancària que ha finalitzat sense èxit, ja que hi ha troians que intercepten les dades i desvien els diners de les transferències als comptes bancaris dels estafadors.

Un altre engany recurrent és l'ús de correus electrònics falsos, suposadament enviats per proveïdors de serveis de pagament o per companyies de missatgeria, que sol·liciten dades de l'usuari.

stats