Tecnologia

Apple encarrega dos nous models d'iPhone, que sortirien a la venda al setembre

Segons el 'Wall Street Journal', un dels nous telèfons seria de gamma baixa i més barat

Europa Press
2 min
Apple va conspirar per pujar el preu dels llibres / Justin Sullivan GETTY

MadridApple ha demanat al fabricant de l'iPhone, Foxconn, l'enviament de dos nous models del telèfon, un de gamma alta i un altre de nivell més baix, per a principis de setembre, segons han assegurat fonts coneixedores del cas al diari nord-americà 'The Wall Street Journal'. Aquests dos models, anomenats de forma provisional iPhone 5S i iPhone 5C, ja s'han començat a fabricar massivament en dues fàbriques: Foxconn s'encarrega directament de produir el model 5S, mentre que la versió de baix cost, el 5C, s'està manufacturant a la planta de Pegatron. Tal com va publicar l'ARA fa uns dies, es preveu que els nous telèfons es presentin el 10 de setembre a San Francisco, i es posarien a la venda poc després. Segons sembla, la producció dels terminals no ha començat fins ara per evitar possibles filtracions abans de la seva presentació.

La fabricació d'aquests dos nous models d'iPhone indica un canvi d'estratègia per part de la companyia de Cupertino, que s'ha decidit a treure al mercat un iPhone de baix cost per poder fer front a la dura competència de Samsung. Aquest model de gamma baixa tindria una coberta no metàl·lica, fet que el diferenciaria de la resta de telèfons d'Apple, que tenen carcassa d'alumini.

L'any passat, Apple va experimentar un gran creixement en les vendes del seu 'smartphone', que van augmentar més del 50%. Però durant el 2013, en canvi, ha tingut molts problemes per mantenir el ritme. Per això, els analistes interpreten el llançament d'un iPhone de gamma baixa com un intent per impulsar les vendes de la companyia, i en aquest sentit es mostren optimistes davant l'anunci del nou iPhone 5C.

stats