Publicitat
Publicitat

xarxes

Facebook prova les llistes intel·ligents per classificar els 'amics'

La xarxa ordena una selecció de contactes entre "companys de feina", "excompanys d'escola" i "amics propers" geogràficament. La funcionalitat està en període de proves amb un grup reduït d'usuaris

Facebook està provant una nova funcionalitat a la xarxa social que classificarà els amics en diferents categories, en un clar intent d'emular els cercles de Google+. No obstant això, el servei de Facebook presenta dues diferències substancials respecte al seu màxim competidor, almenys en la versió de proves: ofereix tres classificacions preestablertes (companys de feina, excompanys d'escola i amics propers geogràficament), a la vegada que ubica automàticament un grup d' amics a cadascuna. Segons assenyala TechCrunch, Facebook es basa en el nivell d'interacció entre l'usuari i els seus contactes per classificar els amics en una o altra etiqueta. No obstant això, l'usuari pot modificar posteriorment els integrants de cada grup de forma manual. Pel que fa a l'etiqueta “amics propers" geogràficament, Facebook hi associa els contactes ubicats a menys de 80 quilòmetres de l'usuari, en el que sembla una iniciativa orientada a potenciar els serveis de geolocalització que ofereix la mateixa plataforma. 

El servei està en període de proves per a un nombre reduït d'usuaris, i tot apunta que Facebook hi introduirà algunes modificacions abans del llançament oficial.

Més continguts de