El cas Bárcenas a la xarxa: guia per seguir totes les reaccions

Les etiquetes #lospapelesdebárcenas, #RajoyDimisión i #QueHableRajoy s'han convertit en 'trending topic'

Ara
2 min
Petició a la xarxa perquè dimiteixi la cúpula del PP

BarcelonaLa informació d''El País' revelant pagaments en negre del tresorer del PP a la cúpula del partit ha generat centenars de reaccions a Twitter. Des de primera hora del matí s'han convertit en 'trending topic' diversos 'hashtags' vinculats amb la notícia.

El més actiu és #lospapelesdebárcenas, l'etiqueta que ha creat 'El País' per difondre la notícia.

N'hi ha més, però: #RajoyDimisión i #QueHableRajoy reclamen al president espanyol i president del PP que doni explicacions sobre el cas. Rajoy hauria rebut 25.200 euros anuals durant 11 anys provinents d'una caixa B que administraven els extresorers Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta.

Aquest és un resum de les principals reaccions de la notícia, en 10 tuits:

1. María Dolores de Cospedal, secretària general del PP (@mdcospedal) "Volem mostrar la nostra indignació davant les informacions publicades per 'El País' que tracten de perjudicar el PP"

2. Elena Valenciano, portaveu del PSOE (@ElenaValenciano) "Avui només cal una cosa: que el president del govern contesti les preguntes que s'estan fent tots els espanyols"

3. Pedro J. Ramírez, director d''El Mundo' (@pedroj_ramirez) "(Això és el que hi ha) La comptabilitat de Bárcenas demostra els sobresous a la cúpula del PP"

4. Ignacio Escolar, periodista (@iescolar) "En un país normal, #lospapelesdebárcenas obligarien el govern a dimitir. Dubto que una cosa així arribi a passar"

5. Albert Medrán (@medri) "Però tranquils: si Bárcenas, Rajoy o Cospedal fossin condemnats, algú els indultaria"

6. @Anonymous_Link "Què us sembla fer servir el HT #QueHableRajoy? I que es pronunciï per fi per #lospapelesdebárcenas?"

7. Josep Capdevila (@josepcapdevila) "Que diu Rajoy que la portada d''El País' i els sobres de Bárcenas és tot culpa de Catalunya (a veure si cola)"

8. @jorgevales "¿Ha sortit ja Cospedal dient que Bárcenas és membre d'ETA?"

9.

@danidelpino "La línia del PP l'acaba de donar la subdirectora de 'La Razón' a 'Los desayunos': 'Això només indica que Bárcenas feia anotacions'"

10.

@MAKELISMOS "En defensa de Bárcenas he de dir que té una lletra molt maca"

A la xarxa Change.org ja s'ha obert una petició per recollir 1 milió de signatures per demanar la dimissió de la cúpula del PP.

stats