XARXES

Twitter rectifica i @KeepCalmCat torna a estar actiu

Un català expert en comunicació interactiva ha fet possible la recuperació del compte a través d'un conegut, treballador de Twitter, que l'ha desbloquejat. L'empresa californiana ha aclarit que no es tractava de cap boicot, sinó d'una fallada tècnica

Ara
1 min
Aquesta és la imatge que la web creada per Josep Maria Ganyet  permet descarregar-se gratuïtament en format Pdf.

BarcelonaTwitter ha reobert el compte @KeepCalmCat. La notícia l'ha comentat al seu compte de Twitter l'impulsor d'aquesta campanya, l'informàtic i tuitaire Josep Maria Ganyet (@ganyet). La campanya va néixer com a resposta a la llei Wert i seguint un lema britànic de la II Guerra Mundial molt popular.

Segons una piulada del mateix @KeepCalmCat després del bloqueig, la recuperació l'ha fet possible Joan Soler-Adillon, "company de la UPF via NYC-SF treballador de Twitter que ens ha desbloquejat el compte". "L'amic d'un amic d'un conegut treballa a Twitter. Dels sis graus de separació amb tres n'hem tingut prou", ha explicat Soler-Adillon en una piulada. Més tuits des del compte també han agraït "la feina de l'@albertcuesta i del @genisroca per les gestions que han fet per desbloquejar aquest compte".

Error tècnic i no boicot

L'empresa californiana també ha donat explicacions a través d'un email als afectats, segons una altra piulada de @KeepCalmCat: "Cap boicot. Sembla que els algorismes no estan preparats per a tanta interacció en poc temps. És el que té no ser futbolista". Ganyet va reclamar explicacions a l'empresa californiana pel tancament del compte, ja que entenia que no havia infringit cap norma, ni pel contingut ni per la manera de gestionar-lo.

Milers de catalans s'havien solidaritzat amb la iniciativa demanant el retorn de @KeepCalmCat i la pàgina web keepcalmandspeakcatalan.com s'ha col·lapsat aquest dilluns al matí. A més, els impulsors de la campanya han imprès cartells amb el lema.

stats