Recull de premsa

"Jo vaig capturar Gaddafi", a la portada d''El País'

El diari recull el testimoni de quatre rebels libis que van captural el dictador en la seva fugida cap a Sirte

Ara
2 min
El País. 30 d'octubre

BarcelonaEl diari El País obre avui amb una gran fotografia d'Omran Shaban, un dels quatre rebels que van localitzar el dictador libi, el coronel Muammar al-Gaddafi, fa poc més d'una setmana, sota el títol: "Jo vaig capturar Gaddafi". Shaban apareix a la imatge amb dues de les armes que pertanyien al dictador i el diari recull la història d'ell i tres companys més que expliquen com van trobar i agafar Gaddafi en la seva fugida cap a Sirte. El diari dedica l'altra meitat de la portada a la ministra d'Economia, Elena Salgado, que ha defensat l'acord pres a la recent cimera de la UE pel qual Berlín i París han imposat una recapitalizació bancària, que a les entitats espanyoles els costarà 26.000 milions d'euros.

El Mundo, d'altra banda, obre el diari amb els resultats d'una enquesta que dóna la victòria a les properes eleccions generals al PP en 42 províncies, mentre el PSOE se'n quedaria només 5 i destaca que els populars mantenen un còmode avantatge de 16,4 punts sobre els socialistes. A més, el diari destaca la manifestació que es va celebrar ahir a Madrid per demanar a ETA que "es rendeixi sense condicions". En aquesta línia, el diari ABC dedica tota la primera pàgina a una enquesta segons la qual el 96% dels espanyols vol que ETA entregui les armes i recull una foto de víctimes d'ETA presents a la manifestació d'ahir, a Madrid. La Razón opta per dedicar tota la portada d'avui a històries d'aturats. Així, fa una gran foto amb 140 cares de persones que no tenen feina i titula "Pels que volen treballar" i demana "un canvi que els retorni l'esperança". "19 províncies decideixen qui guanya", és el titular de Público, que explica quines són les circumscripcions en què el PP es juga la majoria absoluta el proper 20 de novembre. Sobre la manifestació d'ahir a Madrid, el rotatiu diu que "els durs del PP surten al carrer".

Pel que fa als rotatius editats a Barcelona, La Vanguardia titula: "Rajoy sondeja CiU i el PNB per a l'endemà del 20-N" i destaca que el líder popular vol fer les reformes amb suports externs si governa. La foto de Messi, després de marcar el tercer gol ahir contra el Mallorca, és la foto de portada. El Periódico, per la seva banda, publica una entrevista amb el candidat socialista a les generals, Alfredo Pérez-Rubalcaba, que destaca que "el meu compromís no s'acaba amb el 20-N" i diu que "amb Aznar hi va haver només morts; amb Zapatero, més etarres detinguts".

"Com combatre l'atur" és el titular d'El Punt-Avui, que reuneix cinc consellers de Treball -Ignasi Farreras, Mar Serna, Francesc Xavier Mena, Lluís Franco i Josep Maria Rañé- per analitzar la situació actual del mercat laboral.

stats