Una aplicació perquè els professors controlin els grups de WhatsApp de pares

Els creadors d'Additio, un quadern de notes digital per als docents, en llancen una extensió en forma de servei de xat i notificacions

Amb la tornada a l'escola tornen també els grups de WhatsApp de pares, que poden ser veritablement útils per organitzar activitats però també s'han convertit en una font d'estrès quan es converteixen en un galliner on tothom escriu compulsivament, i fins i tot en un problema quan els pares es dediquen a marginar alguns companys de classe o a qüestionar els mètodes del professor. 

Alerta! Grups de pares a WhatsApp!

Els grups de WhatsApp de pares s'han convertit en motiu de queixa habitual entre moltes famílies i davant d'això ja hi ha algunes solucions plantejades per diverses 'start-ups'. Un exemple és Edvoice, de la gironina Additio, que se suma a d'altres com Qids (llançada l'any passat per una companyia de Barcelona) i que incorpora un element interessant: és el professor qui controla el grup de xat.

L'aplicació té l'aparença d'un mur en què el professor comparteix la informació que arriba als pares directament: "El docent pot enviar informació, com les notes dels alumnes o les faltes d'assistència, automàticament", explica Jordi Corominas, director executiu d'Additio App. "El professor controla el xat, decideix quins grups es creen, qui pot contestar i qui no", assegura, "i a més és útil per als pares perquè poden formar part del xat sense haver de compartir el seu número de telèfon privat". 

Edvoice es considera un complement, a més, de l'aplicació d'Additio, una mena de quadern de notes digital per als professors que la mateixa companyia va llançar el 2014 i que ja compta amb 300.000 descàrregues arreu del món, de les quals prop de 180.000 provenen de l'estat espanyol. Disponible en català, castellà, gallec, anglès i altres llengües com el portuguès i l'italià, l'aplicació està dirigida als centres educatius, que la contracten per a professors i pares.

Més continguts de