La xarxa es despulla en suport de l'actriu iraniana Golshifteh Farahani

L'actriu iraniana que les autoritats del seu país han desterrat per sortir despullada en una revista francesa rep fotos de persones que es treuen la roba per protestar amb ella contra les restrictives polítiques de la dona a l'Iran

Una nova revolta a favor de la llibertat s'està estenent a través del ciberespai. Un nombre creixent de persones s'han despullat en suport de l'actriu iraniana Golshifteh Farahani, que ha estat expulsada del seu país natal per posar nua a la revista francesa ' Madame Le Figaro'.

Farahani
que ja va tenir problemes anteriorment per aparèixer el 2008 amb Leonardo DiCaprio a la pel·lícula de Russel Crowe 'Body of Lies' es va fotografiar sense camisa, però amb les mans cobrint-se els pits, per protestar contra les polítiques restrictives envers les dones que imperen a l'Iran. L'actriu, que ara resideix a París, ha dit a la premsa que el govern iranià li va recomanar que no creués les fronteres del seu antic país.

Suport a la xarxa

Els partidaris de Golshifteh Farahani s'han tret les samarretes en una mostra de solidaritat amb un posat que imita el de l'actriu persa. Altres seguidors, més atrevits, han anat més lluny i s'han despullat completament. Una pàgina de Facebook en suport de Farahani ja compta amb milers de "m'agrada" i nombroses instantànies de partidaris de la llibertat femenina en països musulmans posant despullats. De fet, ella mateixa s'ha queixat en la seva pàgina de Facebook respecte de la situació que està vivint.

Una protesta similar es va produir al novembre, quan els partidaris del polèmic artista xinès Ai Weiwei van difondre imatges de si mateixos despullats en resposta a les autoritats, que el van detenir juntament amb el seu assistent per a la distribució d'una foto de quatre dones nues.