MÚSICA
Terres de Lleida 24/03/2021

Cervera reivindica les figures de Robert Gerhard i Joan Manén

El Festival de Pasqua tindrà lloc a la capital de la Segarra del 27 de març al 4 d’abril

GERARD MARTÍNEZ MINGUELL
3 min
01. La presentació de l’11è Festival de Pasqua de Cervera, que va servir per donar a conèixer el cartell, comptarà amb 15 concerts, dues projeccions  de documentals, una exposició, una conferència i una audició comentada. 02. L’acte va anar acompanyat de música en directe.

CerveraL’onzena edició del Festival de Pasqua de Cervera reivindicarà les figures de Robert Gerhard i Joan Manén, dos dels casos més paradigmàtics del desconeixement existent respecte d’alguns dels músics més universals que ha tingut Catalunya al llarg de la seva història. En aquest sentit, el director artístic del festival, Jordi Armengol, que s’estrena en el càrrec aquesta edició, ha destacat que són dues figures de la música que es van moure per tot el món i que, malgrat això, “els tenim bastant oblidats”. A més, enguany se celebra el 125è aniversari del naixement de Gerhard i el 50è aniversari de la mort de Manén. Per aquestes efemèrides, en diversos concerts del festival s’interpretaran obres d’aquests dos cèlebres músics.

El Festival de Pasqua de Cervera se celebrarà del 27 de març al 4 d’abril a la capital de la Segarra i comptarà amb un programa de 15 concerts i diverses activitats paral·leles, com és el cas de dues projeccions de documentals, una exposició, una conferència i una audició comentada.

Jove però consolidat

Jordi Armengol ha afirmat que, tot i ser “relativament jove”, el festival arriba a l’onzena edició amb unes bases consolidades per a la seva continuïtat, ja que s’ha convertit en un esdeveniment amb “vigor i potencial de futur extraordinari”. I és que la programació d’enguany proposa una gran varietat de formacions i estils: des de la música de cambra a la simfònica, la coral o el jazz, passant per la música medieval, de nova creació del segle XXI o bé les danses del Barroc i obres del Romanticisme. Els espais d’actuació del Festival de Pasqua seran el paranimf de la Universitat de Cervera, l’Auditori, l’església de Sant Domènec i la sala de quadres de la Paeria.

La inauguració anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, que interpretarà obres de Bertran, Manén i Gerhard el dissabte 27 de març a les vuit del vespre. Un altre dels concerts destacats serà el que tindrà lloc l’endemà diumenge, a càrrec del Quartet Casals, amb obres de Bach, Toldrà i Beethoven.

Bombolla segura

Una de les actuacions més singulars serà la que porta per títol #BombollaSegura, que tindrà lloc el dijous 1 d’abril a l’església de Sant Domènec. Serà un espai tancat, asèptic i distant on un ésser carregat de pors i dubtes accedeix a una bombolla per enfrontar-se a les seves debilitats. Es tracta d’un espectacle de música, text i teatre de gest que convidarà els espectadors a reflexionar sobre la situació actual per ajudar a trobar aixopluc en l’art.

El festival també inclou concerts matinals com el del divendres 2 d’abril amb les cançons de Manén i Gerhard per part de la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el piano de Daniel Blanch, i un concert familiar, Un Gulliver violinista, amb el Symbiotic Duo, entre d’altres.

Entrades a la venda

El Festival de Pasqua de Cervera ha posat a la venda les entrades anticipades, que varien de preu en funció del concert. Els de vespre tenen un cost de 15 euros i, si es compren des de la web, s’hi aplica una rebaixa del 20% i, per tant, surten a 12 euros. Paral·lelament, també es poden adquirir les entrades per als concerts dels matins per només 5 euros.

A la vegada, l’organització ha arribat a un acord amb el diari ARA per oferir descomptes del 30% entre els seus subscriptors.

stats