Terres de Lleida 20/07/2017

ERC regala a Rajoy una còpia del documental ‘Las cloacas de Interior'

El president accepta l’"obsequi" en el marc de la polèmica inauguració del parador de Lleida

Gerard Martínez
2 min
El senador d'ERC Miquel Àngel Estradé lliurant a Rajoy un DVD del documental 'Les clavegueres d'Interior'

LleidaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja no podrà fer servir com a excusa per no haver vist el documental 'Las cloacas de Interior' que les televisions espanyoles no l’hagin emès. I és que el senador d’ERC per Lleida, Miquel Àngel Estradé, n'hi ha entregat una còpia durant la inauguració del parador del Roser, a Lleida. Rajoy ha acceptat el “regal”, de la mateixa manera que el ministre d’Energia i Turisme, Álvaro Nadal, el qual ha assegurat que no sabia de què anava el reportatge.

Mentrestant, a fora del parador, entre 150 i 200 manifestants entonaven càntics a favor del procés sobiranista català i en contra de la conversió de l'antic convent del Roser en un parador nacional.

"Han convertit el nostre Fossar de les Moreres en un hotel de luxe"

Abans de l'arribada de Rajoy a Lleida, diversos membres de l'Esquerra Independentista (EI) han desplegat una pancarta en què es podia llegir "Mariano Rajoy, no ets benvingut. Fora feixistes de la nostra ciutat", missatge signat per l'extinta plataforma Salvem el Roser, d'allò més prolífica des del 2003, quan el govern de la Paeria anunciava que l'antic convent es remodelaria per albergar un parador nacional, fins al 2007, any en què fins a 2.000 persones vingudes d'arreu de Catalunya van sortir als carrers de Lleida per defensar aquest espai de memòria. "Ens han robat el nostre Fossar de les Moreres per transformar-lo en un hotel de luxe", es queixava Llibert Reixach, portaveu de l'EI a Lleida.

Ja amb la presència de Rajoy, protegit per un ampli cordó policial, Arran Lleida, Endavant Ponent, SEPC Lleida i la Crida per Lleida-CUP han iniciat una manifestació que s'ha desplegat al voltant del parador. La concentració ha estat encapçalada pels dos regidors de la Crida per Lleida a l'Ajuntament de Lleida, Pau Juvillà i Francesc Gabarrell, que s'han negat a assistir a la inauguració a pesar d'haver estat convidats. "El Roser no és un edifici qualsevol, es tracta d'un dels símbols més importants de la lluita antifranquista de Lleida, un centre cultural de primer ordre situat al barri més degradat de la ciutat, amb necessitats més imperioses que no pas un hotel de luxe", ha declarat Juvillà al diari ARA. De fet, fins a l'any 2003 l'edifici del Roser va acollir l'Escola de Belles Arts i un museu d'art contemporani, i és lloc de peregrinació cada Onze de Setembre amb motiu de l'ofrena floral a la capital del Segrià.

stats