Terres de Lleida 28/09/2017

Els estudiants de Lleida buiden les aules i omplen els carrers per donar suport al referèndum de l'1-O

En el marc de la vaga general convocada pel SEPC i la plataforma Universitats per la República

Imma González
1 min
Alguns estudiants han penjat una estelada a l'estàtua d'Indíbil i Mandoni

LleidaProp d'un miler d'estudiants, universitaris i de secundària, es van concentrar ahir per protestar contra la "repressió" de l'Estat i donar suport al referèndum de l'1-O.

La protesta, que va començar al rectorat i va finalitzar davant de la Paeria, va tenir lloc en el marc de les jornades de vaga dels instituts i les universitats convocades pel SEPC i la plataforma Universitats per la República. Durant la marxa, en la qual es van poder sentir clams com "buidem les aules, omplim els carrers", "aquesta democràcia és una fal·làcia" o "Àngel Ros, dimissió", els representants dels organismes que va convocar la vaga van llegir els seus respectius manifests i, en arribar al seu destí, van cantar 'Els segadors'.

La vaga es va convocar ahir i es preveu que s'allargui fins al 29 de setembre. De moment, a la Universitat de Lleida s'han suspès la majoria de classes de les facultats d'Educació, Psicologia, Treball Social i Lletres. En el cas dels instituts, on la vaga ha sigut més nombrosa és a les classes de batxillerat.

Les activitats incloses dins d'aquest primer dia de vaga van continuar amb un dinar amb carmanyoles i una penjada de cartells al rectorat de la UdL, entre d'altres. Al matí es van dur a terme tallers. D'altra banda, aquesta tarda de dijous els universitaris que han participat en la tancada a la UdL decidiran en assemblea si mantenen l'acció o bé si la donen per acabada.

stats