Especials 21/05/2021

Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró: descobreix-ho en primera persona

El destí més reconegut de la Costa Brava ofereix serveis turístics de primer ordre però també molts racons, paisatges i bocins d’història sovint desconeguts

4 min
Cala de roques a Platja d'Aro

El nom de Platja d’Aro s’associa a una destinació turística de referència al cor de la Costa Brava des de la meitat del segle XX fins avui. Pionera en molts àmbits, a finals dels anys 60 va fer-se coneguda arreu per diverses accions trencadores, com la famosa iniciativa El amor se cita en Playa de Aro, amb sortejos d’estades entre parelles acabades de casar o que celebressin les noces de plata, i que es considera la primera campanya de promoció turística internacional d’una població del país. En paral·lel, l’esclat de la moda de les grans discoteques, avui històriques, com Pachá, Maddox o Paladium, va obrir-la al món amb la música i un ampli ventall d’estrelles de l’espectacle d’arreu que hi feien estada.

A Platja d'Aro es poden fer un munt d'activitats, com les canoes al mar

Els temps canvien, també els gustos i, esclar, les tendències dels mercats turístics. Avui Platja d’Aro conserva intacte l’esperit cosmopolita i innovador, però alhora s’ha transformat i adaptat per no caure en la temptació de viure només del glamur del passat. El seu present és ple de matisos, atractius i propostes originals per oferir a tots els públics –famílies, joves o sèniors– cultura, natura i oci a parts iguals, alhora que continua treballant per adaptar-se als reptes de futur amb transformacions de gran impacte, com la pacificació de la seva avinguda principal, l’extensió del passeig Marítim fins a Port d’Aro, o la naturalització de la platja Gran.

La canalla, però també els adults, poden gaudir amb activitats ben diverses

Totes les viles

Una de les grans novetats és la redescoberta dels atractius de totes les viles del municipi, sovint poc visibles per l’efecte crida de la metròpoli costanera. Castell d’Aro, terra endins, proposa descobrir a l’entorn del castell de Benedormiens i de l’església de Santa Maria un dels espais històrics medievals més atractius del litoral gironí, que encaixaria perfectament al cor de l’Empordanet. La declaració del conjunt com a bé cultural d’interès nacional en certifica les virtuts: carrers empedrats, racons plens d’història i un sentiment d’enyor medieval que tot ho embolcalla. Al vessant sud s’estén S’Agaró, també reconeguda com a bé cultural d’interès nacional, que ofereix un equilibri exquisit entre arquitectura i natura en un turó esberlat sobre el mar amb cales petites, estretes i pedregoses i embolcallat suaument pel passeig del camí de ronda, i per cases blanques d’estil noucentista nascudes sota la batuta de l’arquitecte Rafael Masó.

Dues propostes que configuren una proposta global si hi afegim Platja d’Aro, centre neuràlgic dels serveis turístics: una oferta comercial de botigues especialitzades i de marques internacionals, propostes nocturnes amb els locals més de moda; múltiples possibilitats de restauració i de terrasses; un mapa d’allotjaments que inclou apartaments, hotels i càmpings; una oferta d’oci per no avorrir-se amb parcs aquàtics, d’atraccions i aventura, multicinema o bowling, i equipaments esportius oberts a tothom: pàdel i tenis, pitch & putt i golf, nàutica i vela, natació en aigües obertes, senderisme o rutes en bicicleta. I sense perdre de vista el programa d’activitats d’estiu: Festival Xalaro d’Espectacles Familiars, gran castell de focs artificials de Sant Joan, Gran Cantada d’Havaneres, visites guiades, Festival Nits de Jazz, Miniclub i Babyclub a la platja Gran, exposicions d’art o les festes majors d’estiu de S’Agaró, Platja d’Aro i Castell d’Aro. 

De les Gavarres a la platja Gran

Tot plegat en un entorn natural configurat a l’interior pel vessant més mediterrani del massís de les Gavarres i per una façana marítima on destaca la omnipresència de la platja Gran, que conviu amb harmonia amb cala Rovira, Sa Conca o altres petits racons envoltats de pins i roques que donen sentit real als mots “Costa Brava”. Per descobrir-ho de primera mà, és ideal el conjunt de rutes, passejades i camins per a tots els públics recollits recentment en una publicació de l’Oficina de Turisme, que també es pot consultar en versió digital en el lloc web i l'aplicació mòbil Natura Local. 

Hi trobareu els recorreguts pels camins de ronda de S’Agaró –de caràcter arquitectònic– i els de cales de tramuntana al nord, fins a l’assentament romà de Pla de Palol. Per fer en bicicleta és ideal el recorregut pels estanys del Ridaura. Per als més muntanyencs dues propostes: la ruta de les Fonts i la ruta de Fanals per resseguir petites esglesioles romàniques i boscos de pins i alzinars. I encara un itinerari urbà proposa conèixer de primera mà l’art modern més proper: les escultures urbanes de Platja d’Aro.

CONTACTE

Oficina de Turisme de Platja d’Aro

c/ Verdaguer, 4 · Tel: 972 817 179

turisme@platjadaro.com 

www.platjadaro.com

stats