ELS NÚMEROS DE LA GENERALITAT
Crònica 21/06/2011

CiU i PP ultimen el seu pacte pels pressupostos

El Govern està a punt d'anunciar el pacte que permetrà que el PP s'abstingui en la votació dels pressupostos. L'acord compromet polítiques a mig termini i, per tant, fa que els populars esperin que tingui continuïtat.

Roger Tugas
2 min
El responsable econòmic del PP, Enric Millo, ha portat el pes dels populars en unes meteòriques negociacions amb el Govern que estan a punt de culminar.

Barcelona.La negociació CiU-PP sobre els pressupostos arriba a la recta final i l'acord definitiu es farà públic avui o, a tot estirar, demà. Haurà estat un procés ràpid -menys de dues setmanes- i amb canvis de poca importància respecte del projecte original. Per això el PP només s'abstindrà en la votació -suficient per aprovar els comptes-, però l'acord, que ahir acabaven de coure dirigents del PP i el Govern, incorpora compromisos polítics a mig termini amb què els populars esperen incidir més en futurs pressupostos.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja havia anunciat "poc marge" per modificar els comptes, tot i que el PP pretenia reduir la retallada en ensenyament, sanitat i polítiques socials. Des de la conselleria, però, van negar que fos possible. Tanmateix, el responsable econòmic del PP, Enric Millo, va valorar ahir la "bona receptivitat" del Govern a les seves propostes, que circumscrivia en un àmbit més polític i no de partides concretes. L'acord blinda l'estabilitat pressupostària, limita el pes del sector públic, "racionalitza" l'administració i aposta per reorientar la política exterior, prioritzant la vessant econòmica de les oficines a l'estranger per davant de la política.

Malgrat tot, el PP es planteja que el pacte hauria d'anar més enllà. "Hem intentat fer plantejaments a mig termini, per garantir la línia correcta de futurs pressupostos", va anunciar Millo, que també va reconèixer que ja s'havien "ofert" per parlar amb antelació dels comptes del 2012 i que hi havien trobat "predisposició" a CiU. Per exaltar l'entesa i fixar una foto que serveixi de referència per a aquestes futures negociacions econòmiques, el PP vol escenificar l'acord amb pompa. Una imatge en què els populars seran els que se sentiran més còmodes.

stats